MHP'nin Köy Korucularıyla İlgili Grup Önerisi Kabul Edilmedi - Son Dakika
Politika

MHP'nin Köy Korucularıyla İlgili Grup Önerisi Kabul Edilmedi

MHP\'nin Köy Korucularıyla İlgili Grup Önerisi Kabul Edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin köy korucularıyla ilgili Araştırma Önergesi'nin görüşülmesini içeren grup önerisi kabul edilmedi.

14.01.2014 18:40  Güncelleme: 19:00

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin köy korucularıyla ilgili Araştırma Önergesi'nin bugün görüşülmesini içeren grup önerisi kabul edilmedi.

MHP, TBMM Danışma Kurulu'nun toplanamaması üzerine grup önerisini Genel Kurul'a taşıdı. Öneri üzerinde konuşan MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, sayıları 65 bini bulan korucuların kaderine terkedildiğini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Köy korucularının sosyal güvenliği olmadığını savunan Türkoğlu, PKK'nın inisiyatifine bırakıldığını ve ikinci açılım süreci devam edilirken şehit edildiğini ifade etti. Türkoğlu, "Hükümet korucuları korumak için neyi bekliyor? Yoksa Oslo müzakerelerinde verilen sözler mi tutuluyor?" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, güvenliğin devletin asli görevlerinden biri olduğunu ancak statüsü ve hukuki durumu belli olmayan köy koruculuğu sisteminin tartışılması gerektiğine işaret ederek, "Köy korucuları kendi hayatlarını riske atarak çalışmışlardır. Bugüne kadar hukuki statüye kavuşturulmayan köy korucularının durumu ortada durmaktadır. Köy korucularının can güvenliği korunamıyor. Toplumsal barış sağlandığında köy koruculuğu sistemi yeniden gözden geçirilmeli. Meclis'te bir komisyon kurarak, onlar için yapılacak yasal düzenleme için Meclis'te komisyon kurulmalı" görüşünü ifade etti.

Öneri aleyhinde konuşan AK Parti Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal,  köy koruculuğuyla ilgili yasal düzenlemenin kendi iktidarları döneminde yapıldığını belirterek, özlük haklarında iyileştirmelerin gerçekleştirildiğini söyledi.   "AK Parti olarak köy korucularıyla ilgili olarak elimizden geleni yapmışız" diyen Köksal, köy korucularının devletin garantisi ve güvencesi altında olduğunu kaydederek, İçişleri Bakanlığı'nda konuyla ilgili çalışma yapıldığını, Meclis'te bir komisyon kurulmasına gerek olmadığını savundu.

Konuşmaların ardından MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Öte yandan, Benin Ulusal Meclisi ile TBMM arasında dostluk grubu kurulması,  Genel Kurul tarafından kabul edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'nin Köy Korucularıyla İlgili Grup Önerisi Kabul Edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cın cın: bu akp ne yaptıgını bılmıyor, daha once haklara sahıp oldugumuz şeyler döndürüp döndürüp sölüyor bize verdıgı hiç bişey yok . yalanda atmasınlar. 29 yıl oldu hala sıgortasız hala 900 tl alınıyor maaşları bu devlet utanmalı yüzleri kızarmalı ama kızarmıyor çünkü korucu olanlar hepsı kürt oldukları için umurlarında degil lanet olası. akp ye oy verdıgım ıcın utanıyorum artık. zamanında ısyan etmış olsaydık bızlere kuzu kuzu olurdunuz. bu ülkeyi sevdiğimize pişman ettiler. yazıklar olsun ...... 0 1 Yanıtla

Advertisement