TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti\'nin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

27.03.2023 17:25  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerine geçildi.

İYİ Parti'nin " AFAD'ın Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasındaki faaliyetleri"; HDP'nin "Gıda fiyatlarındaki artışlar" ile CHP'nin "AFAD ve Kızılay üzerinden toplanan bağışlar" konusunda araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılması önerileri kabul edilmedi.

Partisinin grup önerisi üzerinde söz alan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, deprem sahasının büyüklüğünün başarısızlığa mazeret olarak gösterildiğini iddia ederek, "AFAD'ın çaresizliği, büyükelçi olarak atanan eski başkanının göreve çağrılmasıyla kendini gösterdi; AFAD'ın depremde yaptığı en yararlı iş bu olmuştur. " ifadelerini kullandı.

Kızılay'ın depremin üçüncü gününde çadır sattığını belirten Kabukcuoğlu, "Kızılay parayla çadır satıyor. Buna açgözlülük mü umursamazlık mı diyelim? Kızılayın başında olan zat pişkin pişkin oturuyor. Bu durum zorbalıktır, insanlarımızın ülkesine olan güveninin sarsılmasıdır." diye konuştu.

Kabukcuoğlu, bu ve benzeri aksaklıkların ortaya çıkartılması için Meclis araştırması komisyonuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

"Tarımsal üretim planlaması olmadığından dolayı fiyatlar giderek artıyor"

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, gıda fiyatlarındaki artışa dikkati çekerek, Türkiye'nin laboratuvara dönüştüğünü iddia etti.

İthalat sayesinde içeride fiyatların düşeceğinin varsayıldığını söyleyen Turan, "Ama öyle olmuyor. Yani ithalat silahı çekildiği anda kısmen piyasalarda emtia fiyatları bir miktar geri düşebiliyor ama daha sonra uzun erimli, sistematik bir tarımsal üretim planlaması olmadığından fiyatlar giderek artıyor." dedi.

Türkiye'de gıda fiyatlarındaki enflasyonun devam ederken dünyada azaldığını söyleyen Turan, bunun nedeninin girdi fiyatlarının, üretici enflasyonun son derece yüksek olmasından kaynaklandığı olduğunu savundu.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Kahramanmaraş merkezli depremlerde vatandaşların mağdur olduğunu, Kızılay ve AFAD'a yapılan yardımların nereye gittiği noktasında kuşkuların oluştuğunu iddia ederek, bunu incelemek için bir araştırma önergesi verdiklerini söyledi.

"Kızılay, dünyanın belki de en sıkı denetlenen kurumudur"

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Kızılay başkanlarını hükümetlerin tayin etmediğini, Kızılay şubelerinden gelen delegeler vasıtasıyla seçildiğini anımsatarak, Kızılayın 15 binden fazla çalışanı olduğunu, kamu bütçesinden herhangi bir pay almadığını anlattı.

"Kızılay, dünyanın belki de en sıkı denetlenen kurumudur" diyen Öztürk, Kızılayın hem iç denetimi olduğunu hem de İçişleri Bakanlığı müfettişleri ile uluslararası bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlendiğini dile getirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gelen bir soru üzerine Türkiye Tek Yürek Kampanyası'nda toplanan bağışların, Afet Yeniden İmar Fonuna aktarılmayacağına ilişkin açıklamasının speküle edildiğini söyleyen Öztürk, "Türkiye Tek Yürek Kampanyası'nda toplanan bağışlar doğrudan AFAD'a yapılmıştır. Afet Yeniden İmar Fonu 21 Mart'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulmuştur. Halbuki bu kampanya 15 Şubat'ta yapılan bir kampanyadır ve doğrudan AFAD'ı ilgilendirmektedir ancak Meclisimizin kurduğu bu Fon her türlü bağışa açıktır." bilgisini verdi.

Grup önerilerinin ardından yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'deki mitinginde boyuyla şaşkına döndü
    18:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'deki mitinginde boyuyla şaşkına döndü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kocaeli'de düzenlediği mitingde, iki metrelik boyuyla Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman'ı yanında görünce şaşkınlığını gizleyemedi ve Kocaman'a takıldı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt: Emeklinin maaşı eriyor da sizin niye erimiyor?
    18:00 DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt: Emeklinin maaşı eriyor da sizin niye erimiyor?

    Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, emekli maaşlarının düşüklüğüne dikkat çekerek, Recep Tayyip Erdoğan ve vekillerin maaşlarının enflasyon karşısında neden erimediğini sorguladı. Enginyurt, 31 Mart seçimlerinin Türkiye'nin kaderini değiştirme seçimi olduğunu vurguladı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Amasya'da iş insanlarıyla bir araya geldi
    17:58 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Amasya'da iş insanlarıyla bir araya geldi

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Amasya'da iş insanlarıyla bir araya geldi, AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Cumhur İttifakı'na zarar vermek isteyen partiler var
    17:54 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Cumhur İttifakı'na zarar vermek isteyen partiler var

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, "Cumhur İttifakı'nın yanındaymış gibi gözüküp, ittifaka zarar vermek niyetiyle çeşitli şehirlerde aday gösteren partiler var. Bu partiler de Cumhur İttifakı'na, AK Parti belediyeciliğine zarar vermenin dışında hiçbir şey vadetmiyorlar.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.


Advertisement