MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, iktidarın bürokraside liyakate önem vermediğini, bu nedenle Meclis'e gelen tasarıların neredeyse tamamının eksik kanunlaştığını ileri sürdü.
TBMM Genel Kurulu'nda, bazı kanunlarda değişiklik öngören "Torba Kanun Tasarısı'nın Birinci Bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.
Tasarıda, Anadolu Ajansı'nın (AA) tespit edilemeyen hissedarlarına ait hisselerin şirket tüzel kişiliği tarafından geriye alınabilmesine imkan tanıyan hukuki altyapı hazırlayan ve AA'nın mevcut hukuki statüsünün ve özerkliğinin devamının sağlanmasını da amaçlayan madde görüşüldü.
Partisinin verdiği değişiklik önergesi üzerine söz alan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, düzenlemeyle, Anadolu Ajansı'nın mali denetimden, Sayıştay gözetiminden uzak tutulmanın amaçlandığını ileri sürdü. Öz, basında rekabete inanan AA'nın, kamu kaynağı kullanarak haksız rekabet yarattığını iddia etti.
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de Milli Mücadele'nin milli şahidi olan AA'nın, ilkelerinden, ideallerinden uzak bir noktaya taşınmak istendiğini savundu. Yeniçeri, ajansın özel hukuk tüzel kişiliği oluşturularak denetim ve ihale mevzuatı dışı bir yapı oluşturduğunu ileri sürdü.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AA'nın halen, "resmi devlet refleksini" sürdürdüğünü söyledi. Kaplan, "Devletin resmi ajansı bir tarafta ticaret şirketi, bir tarafta hisseler olayı var. Basın enformasyon bütçesinden pay veriliyor. Ya şirkettir ya değildir. ya devletin ajansıdır ya değildir. ya birilerinindir ya devletindir. Bunun artık netleşmesi lazım" dedi.
Tasarının başka bir maddesi üzerinde söz alan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, tasarıda kadınların sorunlarına ilişkin çözüm oluşturacak düzenlemelere yer verilmediğini söyledi.
Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınların da zor durumda olduğunu, fuhşa sürüklendiklerini ya da küçük yaşta zorla evlendirildiklerini iddia eden Buldan, özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu konuda önlem alması gerektiğini ifade etti.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, iktidarın bürokraside liyakate önem vermediğini, bu nedenle Meclis'e gelen tasarıların neredeyse tamamının eksik kanunlaştığını ileri sürdü. Bugün görüşülen tasarının da bu eksik kanunlardan oluştuğunu savunan Bulut, birbiriyle ilgisi olmayan çok sayıda düzenlemenin bir torba yasada yer aldığını söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, engelli istihdamının yeterli olmadığını ifade ederek, 9 milyon engelliden yalnızca 125 bininin çalışma hayatında yer aldığının altını çizdi.
Yollarda, engellilere yönelik yeterli düzenleme yapılmadığını, yapılanların da eksik olduğunu belirten ve bu konuda fotoğraflarla örnekler gösteren Dinçer, koşulların, engellilerin yaşamlarını zorlaştırdığını kaydetti.
Genel Kurul'da tasarının 11. maddesi üzerinde görüşmeler devam ediyor. - TBMM
Son Dakika › Politika › Torba Tasarı' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?