Türk-Ürdün Parlamento Dostluk Komitesi Toplandı - Son Dakika
Politika

Türk-Ürdün Parlamento Dostluk Komitesi Toplandı

Türk-Ürdün Parlamento Dostluk Komitesi Toplandı

Ürdün Senato Başkanı Faysal Fayez, Türkiye’nin Ürdün Büyükelçisi Murat Karagöz ile birlikte Türk-Ürdün Parlamento Dostluk Komitesi’nin yaptığı toplantıya başkanlık etti.

02.02.2018 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün Senato Başkanı Faysal Fayez, Türkiye'nin Ürdün Büyükelçisi Murat Karagöz ile birlikte Türk-Ürdün Parlamento Dostluk Komitesi'nin yaptığı toplantıya başkanlık etti.

Toplantıda, Suriye ve Filistin başta olmak üzere bölgesel meseleler görüşüldü. Taraflar, terörizm ve aşırılıklara karşı savaşın sürdürülmesinin yanı sıra Suriye ve halkının birliğini koruyacak siyasi çözüme ulaşmanın önemine vurgu yaptı.

Ürdün Senato Başkanı Faysal Fayez Ürdün, Türkiye ile güçlü bağlarının olduğuna vurgu yaparak ilişkilerin karşılıklı saygı esasına dayandığını belirtti. Fayez, Ürdün'ün Türkiye ile ilişkilerinden gurur duyduğunu söyledi. Fayez, ikili ve bölgesel meselelerde liderlik seviyesinde görüşmeler yapıldığını söyledi. Senato Başkanı Fayez, Türkiye'nin Kudüs konusundaki hassasiyetini överek, Ürdün'ün de ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını tanımadığını kaydetti.

Türkiye'nin Ürdün Büyükelçisi Murat Karagöz de yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki güçlü siyasi ve ekonomik bağlardan övgüyle söz ederek, Ürdün Kralı II. Abdullah'ın bölge istikrarına katkısına vurgu yaptı. Büyükelçi Karagöz, Afrin Harekatı'nın terörizme karşı mücadele ve milli güvenliği temin etmeyi amaçladığını belirtti. - AMMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türk-Ürdün Parlamento Dostluk Komitesi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement