Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu yıl ameliyat sayısı 20 bine ulaştı - Son Dakika
Sağlık

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu yıl ameliyat sayısı 20 bine ulaştı

Aksaray İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu yıl yapılan ameliyat sayısının 20 bine ulaştığını söyledi.

13.08.2022 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu yıl yapılan ameliyat sayısının 20 bine ulaştığını söyledi.

Güleç ve beraberindeki Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hüseyin Mutlu, çat kapı hasta ziyaretleri kapsamında, 63 yaşında açık kalp ameliyatı olan Leyla Aksoy'u ziyaret etti.

Güleç, AA muhabirine, hastanede yapılan açık kalp ameliyatlarının sayısının 200'ü geçtiğini belirtti.

Hastanede yapılan açık kalp ameliyatı başarı oranlarının çok iyi olduğunu aktaran Güleç, şöyle konuştu:

"Aksoy'un sağlık durumunun gayet iyi olması bizleri sevindirdi. 815 yatak kapasitesine sahip hastanemizin 125'i yoğun bakım yatağı olarak kullanılıyor. 17 ameliyathane masamız var. Yoğun bakımlarımız gerekli malzeme ve teknik altyapıyla destekleniyor. Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinde bu yıl yapılan ameliyat sayısı 20 bine ulaştı. Hizmetlerimizin kalitesi artarak devam ediyor."

Aksoy ise sırt ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini, yapılan anjiyonun ardından acilen açık kalp ameliyatına alındığını söyledi.

Eşinin Ankara'da ameliyat olma teklifini geri çevirdiğini, kararını vererek ameliyat olduğunu aktaran Aksoy, "Aksaray veya Ankara'daki doktorlar aynı ameliyatları yapıyor. Aksaray'da ameliyat olmaya karar verdim. Tıkalı damarlarım değiştirildi. 40 günde sağlığıma kavuştum. Ameliyat sonrası kendimi daha çok mutlu hissediyorum." diye konuştu.

Aksoy, başta doktorlar ve yoğun bakım sağlık personelleri olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde bu yıl ameliyat sayısı 20 bine ulaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu yıl ameliyat sayısı 20 bine ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı
    15:31 Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını ve sürecin yakından takip edildiğini bildirdi. Bebek, ailesinin talebi üzerine bakanlığın kuruluşuna teslim edilmiş ve sağlık kontrolleri titizlikle yapılmıştır. Bebeğin kesin vefat sebebi otopsi sonucuyla belirlenecektir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Ahlatlıbel Mahallesi'nde Aile Sağlığı Merkezi İnşa Ediyor
    15:26 Ankara Büyükşehir Belediyesi Ahlatlıbel Mahallesi'nde Aile Sağlığı Merkezi İnşa Ediyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ahlatlıbel Mahallesi'nde Aile Sağlığı Merkezi inşa ederek hizmet açmayı planlıyor. Aynı anda dört aile hekiminin hizmet verebileceği sağlık tesisinin nisan ayı içinde hizmete başlaması planlanıyor.

  • 3 yıl önce evlenmişlerdi! Yapışık ikizlerin düğününden kareler ortaya çıktı
    15:07 3 yıl önce evlenmişlerdi! Yapışık ikizlerin düğününden kareler ortaya çıktı

    Yapışık ikizler Abby ve Brittany Hensel, 2021 yılında ABD'li bir gazi ile evlenmişti. Çocuk sahibi olmak isteyen ikizler ve eşinin düğünde çekilen kareleri ise yıllar sonra ortaya çıktı.

  • Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti
    13:24 Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da sevgi evinde kalan bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin vefat sebebinin otopsinin ardından belli olacağını ve olaya ilişkin adli ile idari soruşturmanın da başlatıldığını açıkladı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • OMÜ Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer'den Akran Zorbalığı Uyarısı
    12:37 OMÜ Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer'den Akran Zorbalığı Uyarısı

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer, akran zorbalığı konusunda uyarılarda bulundu. Dinçer, zorbalığın genellikle okul, okul çevresi ve mahallelerde gözlemlendiğini belirtti. Fiziksel, sözlü ve sosyal zorbalık olmak üzere farklı türleri olduğunu vurgulayan Dinçer, zorbalığın mağdurlarının da zamanla zorba olabileceğine dikkat çekti. Zorbalığın psikolojik ve sosyal sorunlara yol açabileceğini ifade eden Dinçer, zorbalıkla mücadelede okul, aile ve çocuğu içine alan bir planlama yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, dijital zorbalığın da artık yaygınlaştığını ve bu konuda da eğitim verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

  • Kadir İnanır'ın durumu iyileşiyor
    12:27 Kadir İnanır'ın durumu iyileşiyor

    Pazar gününden beri yoğun bakımda tedavi edilen usta sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Sanatçının son durumu hakkında bilgi veren hastane başhekimi "Tedavilere olumlu yanıt veriyor. Oturabiliyor, fizik tedavi süreci devam ediyor" dedi.

  • KSBÜ Toksikoloji Laboratuvarı, Suça Karışmış Kişilerin Kullandığı Maddeleri Tespit Ediyor
    12:09 KSBÜ Toksikoloji Laboratuvarı, Suça Karışmış Kişilerin Kullandığı Maddeleri Tespit Ediyor

    Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulan toksikoloji laboratuvarı, suça karışmış kişilerin ya da uyuşturucu etkisindeki sürücülerin kullandığı yasaklı maddelerin niteliği ve miktarını tespit ederek emniyet ve adalet birimlerine destek oluyor. Laboratuvarda yapılan analizler sonucunda suça karışmış kişilerle ilgili tespitler raporlanarak, talepte bulunan savcılık ya da emniyet birimlerine gönderiliyor. Ayrıca, uyuşturucu etkisinde araç kullanan sürücülerin tespit edilmesi durumunda ehliyetlerine el konuluyor ve para cezası uygulanıyor.


Advertisement