Amasya Üniversitesi Otizmli Çocuklar İçin Ücretsiz Yüzme Kursu Düzenliyor - Son Dakika
Sağlık

Amasya Üniversitesi Otizmli Çocuklar İçin Ücretsiz Yüzme Kursu Düzenliyor

Amasya Üniversitesi Otizmli Çocuklar İçin Ücretsiz Yüzme Kursu Düzenliyor

Amasya Üniversitesi, otizmli çocuklar için tahsis ettiği yüzme havuzunda ücretsiz kurs düzenleyerek çocukların suya alışmasını ve eğitim almasını sağlıyor. Otizmli çocuklar ve aileleri bu kurs sayesinde mutlu oluyor.

11.10.2023 10:09  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi'nin otizmli çocuklar için tahsis ettiği yüzme havuzundaki ücretsiz kurs, bu çocuklar ve ailelerinin yüzünü güldürdü. Yakın zamana kadar yüzlerinin yıkanmasından bile korkan otizmli çocuklar şimdi suyun içinde eğlenip eğitim alıyor.

Amasya Otizmli Çocuklar ve Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'nin talebiyle Amasya Üniversitesi yarı olimpik yüzme havuzunda geçen yıl Amasya Halk Eğitimi Merkezi'nin başlattığı yüzme kursu 120'den fazla otizmli çocuğa umut oldu. Korkarak geldikleri havuzda üniversitenin yüksek lisans öğrencileri tarafından eğitilen çocuklar suya alışıp birlikte yüzmeye başladı.

Özel öğrencilerinin eğitimlerini takip eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, "Yüzme havuzumuzun kapılarını otizmli çocuklarımız için açtık. Çocuklarımız mutlu, aileleri onlardan daha mutlu" dedi.

Rektör Turabi, otizm spektrum bozukluğu konusunda toplumdaki farkındalık düzeyinin artırılması ile bu bireylere yönelik sağlık, eğitim ve destek hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanmasını amaçlayan Otizm Ulusal Eylem Planına tüm imkanlarıyla güç katmayı sürdüreceklerini belirtti.

13 yaşındaki oğlu Yasin Uğur'un yüzme kursuna geldikten sonra yaşadığı değişime değinen anne Firdevs Canbolat, "Yüzünün ıslanmasına bile tahammülü yoktu. Elini, yüzünü yıkayamazdı. Ama şimdi kendisi duşunu alıyor. Suyla oynuyor" diye konuştu.

Tıbbi tedavisi olmayan otizm spektrum bozukluğu olan evlatlarının yüzme kursu sayesinde sosyalleşip hayata kulaç attıklarına işaret eden Amasya Otizmli Çocuklar ve Aileleri ile Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Kurt da "Bu kursa hiçbir ücret ödemiyoruz. Çok mutluyuz. Bize destek olan Amasya Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Amasya Üniversitesi Otizmli Çocuklar İçin Ücretsiz Yüzme Kursu Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement