Doktor Tarafından Yapılmayan Dolgu ve Botoks Tehlike Saçıyor - Son Dakika
Sağlık

Doktor Tarafından Yapılmayan Dolgu ve Botoks Tehlike Saçıyor

Doktor Tarafından Yapılmayan Dolgu ve Botoks Tehlike Saçıyor

Doktor tarafından yapılmayan dolgu ve botoks işlemlerinin yüz simetrisinde bozukluklardan dudak hareketlerinde kısıtlılığa kadar birçok hasara neden olduğu açıklandı.

28.03.2017 10:31  Güncelleme: 10:33

Bakımlı ve genç görünmek isteyenlere ameliyatsız, kısa sürede etkili çözümler sunan dolgu ve botoks gibi uygulamalara ilgi gün geçtikçe artıyor. İlginin artması ile birlikte, medikal işlem yapma yetkisi olmayan yerlerde hekim tarafından yapılmayan uygulamalar, yan etki ve komplikasyon oralarında artışa neden oluyor. İstanbul Estetik doktorlarından Medikal Estetik Hekimi Dr. Dilay Yılmaz Demiryontar, gerekli donanıma sahip olmadan, doktor müdahalesi dışında yapılan medikal estetik uygulamaların, yüzde simetri bozukluğundan, dudak hareketlerinde kısıtlılığa kadar birçok hasara neden olabileceğini açıkladı.

DOĞRU YAPILMAYAN UYGULAMALARA DİKKAT

Uygulamalarla ilgili iyi bir anatomi bilgisi yanında klinik deneyime sahip olmanın son derece önemli olduğunu belirten Uzman Dr. Dilay Yılmaz Demiryontar; "Uygulandığı yere bağlı olarak yanlış botoks işlemi, konuşma zorluğu, dudak hareketlerinde kısıtlılık, özellikle kaşlarda asimetriye, fazla kalkmış ya da tam tersi aşağı düşmüş kaş ve göz kapaklarına neden olabilir. Bu olumsuz etkiler geçici de olsa, birkaç ay süresince kişinin şaşkın, üzgün veya sinirli bir yüz ifadesine sahip olmasına yol açar." dedi.

DOLGUNUN GÜVENLE KALMASI ÖNEMLİ

Kullanılan dolgu maddesinin FDA ve Sağlıklı Bakanlığı onaylı olmasının önemine dikkat çeken Dr. Dilay Yılmaz Demiryontar; "Dolgu maddesinin etkin olması yanında, uygulandığı bölgede güvenle kalması da oldukça önemlidir. Güvenli olmayan ürünlerle yapılan dolgularda alerjik reaksiyonlar, nodüller gelişebilir. Yine uygulama hatası olarak asimetriler, damar içine uygulama veya bası sonucu dolaşım ve beslenme bozukluğu olması, hatta dokunun nekroza gitmesi bile mümkün olabilir. Özellikle gözaltında yüzeysel, fazla miktarda veya o bölge için uygun olmayan ürünlerin uygulanması sonrası dolgunun görünür olması, lenflere bası sonucu aşırı ödem gibi istenmeyen etkiler görülmesi mümkündür." dedi.

HEKİM KOMPLİKASYONLARLA BAŞA ÇIKABİLMELİ

Hekimin karşılaşabileceği komplikasyonlarla basa çıkma yetisinin çok önemli olduğunu vurgulayan Demiryontar; "Botoks ve dolgu uygulamalarının yan etkilerini en aza indirmek için öncelikle hastanın ön değerlendirmesinin çok iyi yapılması gerekir. Hastanın, sağlık durumu sorgulanmalı varsa hastalıklarının veya kullandığı ilaçların bu uygulamalara engel teşkil edip etmediği iyi değerlendirilmelidir. Beklentiyi iyi anlamak, mesleğini ve sosyal hayatını bile sorgulamak önemlidir. Mimikleri tamamen kaybeden bir botoks uygulaması bir kişi için çok mutluluk verici iken, bir tiyatro sanatçısının tamamen mimiksiz olması bir komplikasyondur." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Doktor Tarafından Yapılmayan Dolgu ve Botoks Tehlike Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement