Nevruz Bayramı - Son Dakika
Sağlık

Nevruz Bayramı

Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan sivil toplum kuruluşlar tarafından, bayramın dostluk, kardeşlik ve barış getirmesi dileğinde bulunuldu.

21.03.2015 14:31

Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan sivil toplum kuruluşlar tarafından, bayramın dostluk, kardeşlik ve barış getirmesi dileğinde bulunuldu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yayımladığı kutlama mesajında, toplumların bugünkü seviyelere tarih boyunca oluşturdukları kültür sayesinde ulaşabildiklerini belirterek, Türk milletinin hiçbir toplumla karşılaştırılamayacak kadar köklü, güçlü ve zengin bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

Türk milletinin, kültürünü binlerce yıldan beri güçlendirerek ve üzerine yenilerini ekleyerek yükselttiğini belirten Koncuk, şunları kaydetti:

"Nevruz, bizleri birbirimizden ayrıştıran, toplumun temellerine nifak tohumları eken, etnik bir kimliği ön plana çıkaran bir gelenek değil, Anadolu ve Avrasya coğrafyasında yaşayanların ortak kültürü, binlerce yıllık kardeşliğimizin en büyük göstergesidir.

Nevruz Bayramı'nın gerçek anlamını kavrayarak, yeni ve güzel günler için, dostluk, kardeşlik ve barış içinde el ele, gönül gönüle nevruz ateşinin manevi sıcaklığı etrafında birleşmesi dileklerimle tüm milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

"Türkiye halklarına ve inanç topluluklarına barış getirsin"

Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yüksel Kılıç da mesajında, kardeşlik ve barışın önemine dikkati çekerek, "Nevruz, yüzyıllardır olduğu gibi bin yıllarca da çatışmanın değil, kardeşliğin adı olarak anılsın. Ortak kültür ocağımızın ateşi hiç sönmesin, coşkumuz hiç eksik olmasın. Nevruzumuz kutlu olsun" ifadelerini kutladı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir de nevruzun bir barış günü olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

"Binlerce yıldır tüm bölge halklarının zulme ve sömürüye karşı başkaldırdığı ve mücadele, barış günü olarak kutladığı Nevruz Bayramı, özüne yakışır bir şekilde tüm Türkiye halklarına ve inanç topluluklarına barış getirsin.

Nevruz var oluştur, yeni bir diriliştir. Bu tarihten sonra doğa uyanıyor, bu uyanış insanları da etkiliyor. Bugün gece ile gündüzün eşit olduğu bir gündür. Dileriz bugünden sonra tüm haksızlıklar, hukuksuzluklar, eşitsizlikler sona erer, halklar barış ve huzur içinde yaşama şansı bulur. Bugün yanacak ateşin tüm karanlıkları, yarınlarımızı aydınlatması, birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmesi dileğiyle tüm canların Nevruz Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Nevruz Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement