Türk ve Azeri Sağlık Sektörü Buluştu - Son Dakika
Sağlık

Türk ve Azeri Sağlık Sektörü Buluştu

Türk ve Azeri Sağlık Sektörü Buluştu

İncir Health ve Bayındır Sağlık Grubu'nun Azerbaycan'daki Onkologiya ve Hematoligia Merkezi ile gerçekleştirdiği zirvede sağlık sektörünün paydaşları bir araya geldi. Hekimler sunumlar yaparken, sağlık kurumları da yeni iş birlikleri için görüşmeler yaptı.

26.09.2023 17:08  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık sektörünün Türk ve Azeri paydaşları, İncir Health ve Bayındır Sağlık Grubu'nun Azerbaycan'daki Onkologiya ve Hematoligia Merkezi'yle gerçekleştirdiği zirvede buluştu. Hekimler, bilgi ve deneyimlerini sunumlarla paylaşırken, sağlık kurumları da yeni iş birliklerine imza atmak için birebir görüşmeler yaptı.

İncir Health ve Bayındır Sağlık Grubu, Onkologiya ve Hematoligia Merkezi iş birliğiyle Azerbaycan'ın bas¸kenti Bakü'de 24 Eylül'de Onkoloji ve Hematoloji Kongresi gerçekleştirdi. Bakü'de bir otelde gerçekleşen etkinlikte, hekimler uzmanlıklarını sunumlarla paylaşırken, kurum ve ziyaretçiler de yeni ticari ilişkiler kurmak amacıyla birebir görüşmeler yaptı.

Onkoloji ve Hematoloji Kongresi'ne Türkiye'den; Prof. Dr. Atilla Akbay, Prof. Dr. Ali Uğur Ural, Prof. Dr. Okan Akhan, Doç. Dr. Ebru Hatice Ayvazoğlu Soy, Dr. Ece Esin gibi hekimler katıldı. Genel cerrahi, kadın doğum, onkoloji ve hematoloji branşlarında sunumlar yapıldı. Organizasyona katılan kurumlara yönelik de sağlık turizmi tanıtım stantları ve B2B seminerlerin yanı sıra, ikili iş görüşmeleri olmak üzere üç ayrı konsept uygulandı.

"KÖPRÜ KURULMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİK"

Organizasyona dair açıklamada bulunan İncir Health CEO'su Dr. Feda kar Günsili, "Bayındır Sağlık Grubu'yla birlikte Azerbaycan'ın önde gelen cerrahlar ve sağlık kurumlarıyla Türkiye'deki paydas¸ları arasında köprü kurulması için harekete geçtik. Hem ülkemizden hem de Azerbaycan'dan bine yakın hekim, hastane, klinik, sigorta şirketi ve seyahat acentelerini tek çatı altında buluşturduk. Etkinliğimize katılan hekimlerimiz sunumlarıyla uzmanlıklarını ortaya koyarken, yerli kurumlarımız da yeni anlaşmalara kapı açacak ağlar oluşturma fırsatını yakaladı" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ KARDEŞ ÜLKEMİZDE TEMSİL ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ"

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Cem Talas ise "Ülkemiz sağlık sektöründeki ivmesini her geçen gün yükseltiyor. Biz de bu pastadaki payımızı artırmak ve sağlık sektöründe yeni ortaklıklara kapı aralamak için İncir Health ile Bakü'de kongre düzenledik. Etkinliğin destekleyicilerinden Azerbaycan Milli Onkoloji Merkezi'nin Başhekimi Azad Kerimli gibi tıp dünyasından birbirinden değerli isimleri ağırladık. Hekimlerimizin adını yurt dışında duyurmasını sağlarken, yeni ortaklıklar kurulması için dinamik bir ortam oluşturduk. Türkiye'yi kardeş ülkemiz Azerbaycan başta olmak üzere globalde temsil ettiğimiz için gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Türk ve Azeri Sağlık Sektörü Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement