Fatih Birol: "Akdeniz'in Her Yerinde Doğal Gaz Var" - Son Dakika
Sektörel

Fatih Birol: "Akdeniz'in Her Yerinde Doğal Gaz Var"

Fatih Birol: "Akdeniz\'in Her Yerinde Doğal Gaz Var"

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, Akdeniz'in her yerinde doğalgaz var açıklaması ile dikkatleri üzerine çekti.

02.10.2018 09:21

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, Akdeniz'in her yerinde doğalgaz var açıklaması ile dikkatleri üzerine çekti. Doğu Akdeniz'deki doğalgazın ticarileştirilmesi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Birol, "10 trilyon metreküp gaz keşfedilmeyi bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki hidrokarbon yataklarının bir kısmının keşfedildiğini ancak ciddi miktarda gazın henüz keşfedilmediğini ifade eden Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, "Akdeniz'de sadece politik olarak tartışmalı yerlerde değil, her yerde doğalgaz var ancak bu noktada önemli olan iki şey var. Birincisi, o doğalgazı çıkarmanın maliyeti ne olacak? İkincisi, çıkardıktan sonra onu nereye yollayacaksınız? Bunun ekonomik ve politik fizibilitesi nedir? Bu sorular önemli. Zengin doğalgaz rezervlerine rağmen oradaki gazın hem ekonomik hem de politik nedenlerden dolayı kısa bir süre içinde Avrupa ya da başka bir yere taşınabileceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Birol, özellikle ABD, Katar ve Avustralya'da üretilen doğalgazın son yıllarda dünya piyasasına gönderilmeye başlandığına işaret ederek, "Önümüzdeki 5 yıl içinde deyim yerindeyse dünya doğalgaz içinde yüzecek. Bu tabii Türkiye gibi doğalgaz ithal eden ülkeler için iyi bir haber." dedi.

Doğu Akdeniz'de bölge ülkelerinin çıkardıkları doğalgazı öncelikli olarak iç tüketimlerinde kullanacağını dile getiren Birol, bu duruma en iyi iki örneğin Mısır ve İsrail olduğunu söyledi.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Fatih Birol: 'Akdeniz'in Her Yerinde Doğal Gaz Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement