63 Kiloda Yarışan Türk Milli Halterci Sibel Şimşek Bir Altın, Bir Gümüş Madalya Kazandı - Son Dakika
Spor

63 Kiloda Yarışan Türk Milli Halterci Sibel Şimşek Bir Altın, Bir Gümüş Madalya Kazandı

63 Kiloda Yarışan Türk Milli Halterci Sibel Şimşek Bir Altın, Bir Gümüş Madalya Kazandı

17.Akdeniz Oyunları kapsamında düzenlenen halter müsabakaları 63 kiloda milli halterci Sibel Şimşek koparmada altın, silkmede ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

23.06.2013 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17. Akdeniz Oyunları kapsamında düzenlenen halter müsabakaları 63 kiloda milli halterci Sibel Şimşek koparmada altın, silkmede ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Erdemli Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalarda koparmada milli halterci Şimşek 100 kilo kaldırarak altın, Arnavut halterci Romela Begaj 99 kilo kaldırarak gümüş ve Mısırlı halterci Sara Ahmed 92 kilo kaldırarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Silkmede ise ikinci hakkında 125 kilonun altına giren milli halterci başarısız oldu. 3. Hakkında da aynı ağırlığı deneyen Şimşek ağırlığı taşıyamayarak gümüş madalyayla yetindi. Müsabakada Sara Ahmed 124 kiloyu kaldırarak altın ve Arnavut halterci 117 kilo kaldırarak bronz madalya kazandı.

Ödül töreni sonrası gazetecilere duygularını aktaran Şimşek, "Ülkeme altın madalya kazandırdığım için heyecanlıyım. Seviniyorum, mutluyum. İnşallah bizden sonraki arkadaşlar da altın madalya kazandırırlar. İstiklal marşımızı okuturuz hep beraber coşkuyla. Halkımızın bize çok destekleri oldu buradan onlara da tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Madalyalarım Türk halkına armağan olsun. İkinci altın madalya kıl payı ile kaçtı. Amaç rekor kırmaktı ama olmadı. Kısmet değilmiş. Avrupa'ya Dünya Şampiyonasına inşallah. Önümüzde peş peşe Avrupa ve Dünya Şampiyonaları var. Bir sakatlık olmazsa hazırlanmaya çalışacağız" dedi.

Akdeniz Oyunları halter müsabakalarda en çok bayanların altın madalya kazanmasının hatırlatılması üzerine Şimşek, "Türk kadını çok güçlüdür. Ben buna bağlıyorum. Türk kadını her zaman güçlüdür ve güçlü olmaya da devam edecek. Halter güzel bir spor. Buradaki ilgiyi çok beğendim. İnşallah herkes buradaki gibi ilgi gösterir bu spora. Aileler çocuklarını haltere yönlendirsinler. Korkmasınlar. Halter kötü bir spor değildir. Bir basketbol gibi, voleybol gibi, jimnastik gibi güzel ve zevkli bir spor" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 63 Kiloda Yarışan Türk Milli Halterci Sibel Şimşek Bir Altın, Bir Gümüş Madalya Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement