Badmintonda Rio Hesapları - Son Dakika
Spor

Badmintonda Rio Hesapları

badmintonda kadın ve erkek milli takımı, Rio Olimpiyatları için puan önemi taşıyan, 16-21 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Kazan şehrinde yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına devam ediyor.

12.02.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

badmintonda kadın ve erkek milli takımı, Rio Olimpiyatları için puan önemi taşıyan, 16-21 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Kazan şehrinde yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına devam ediyor.

Erkeklerde kota alma şansı zor olan badmintonda tek kadınlarda Türk sporcuların Dünya sıralamasında ilk 70, çift kadınlarda ise ilk 20 içerisinde yer alması gerekiyor.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, "Badmintonda tek bayanlarda Neslihan Yiğit, Dünya sıralamasında 56. sırada bulunurken, diğer sporcumuz Özge Bayrak ise Dünya sıralamasında 66. sırada bulunuyor. Tek bayanlarda kota alabilmek için sporcularımızın Dünya sıralamasında ilk 70'in altında yer almaları yetiyor. Çiftlerde ise sporcularımızın Rio Olimpiyatlarına kota alabilmeleri için, Dünya sıralamasında ilk 20 sporcu arasına girmeleri gerekiyor. Dünya sıralamasında 36. sırada bulunan Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak'ın kota mücadeleleri devam ediyor. Tek bayanlarda sporcularımız Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak şu an Dünya sıralamasındaki yerlerini puan olarak daha yukarıya taşımaya çalışıyorlar. Tek bayanlarda sporcularımızın 1 Mayıs 2016 tarihine kadar toplayacakları puanlar sonunda hangi sporcumuzun puanı daha iyi ise Olimpiyatlara o gidecek" dedi.

Türk sporcuların 1 Mayıs'a kadar kota puan müsabakalarına devam edeceğini belirten Başkan Murat Özmekik, "Sporcularımız 1 Mayıs'a kadar Rusya, Avusturya, Uganda, Almanya, Peru, Brezilya, İsviçre, Romanya, Polonya, Fransa ve Finlandiya gibi ülkelere giderek toplam 13 kota puan müsabakasına daha gidecek. Sporcularımız Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak'ın aynı zamanda çift bayanlarda da az da olsa kota alma şansları devam ediyor. Sporcularımız çift bayanlarda Dünya sıralamasında şu an 36. sırada yer alıyor. Çift bayanlarda sporcularımızın kota alabilmesi için Dünya sıralamasında ilk 20'de yer alması gerekiyor. Millilerimiz Rio Olimpiyat kotasına puan veren müsabakalardan biri olan Avrupa Büyükler Kadınlar ve Erkekler Takım Şampiyonası için 16-21 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Kazan şehrinde olacaklar. Öncelikle bizlere büyük desteği sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Milli takımımıza inanıyorum. Hedefimiz Avrupa Şampiyonasından madalya ile dönmektir. Öncelikle bayan takımımızdan, büyüklerde Avrupa'da çeyrek final ve ardından yarı final bekliyoruz. Badminton Federasyonu olarak 2015 yılında 302 madalya alarak bir rekora imza attık. İnşallah 2016 yılında da ülkemize çok fazla sayıda madalya getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Öte yandan 16-21 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Kazan şehrinde yapılacak Avrupa Şampiyonasına katılacak kadın ve erkek milli takım kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Kadınlar:

Neslihan Yiğit, Özge Bayrak, Cemre Fere, Ebru Yazgan, Kader İnal, Aliye Demirbağ,

Erkekler:

Sinan Zorlu, Yusuf Ramazan Bay, Emre Lale, Murat Şen, Muhammed Ali Kurt, İbrahim Haktan Doğan, Osman Uyhan - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Badmintonda Rio Hesapları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement