Beşiktaş F.bahçe'ye Bilerek mi Yenildi? - Son Dakika
Spor

Beşiktaş F.bahçe'ye Bilerek mi Yenildi?

Beşiktaş F.bahçe\'ye Bilerek mi Yenildi?

Ergenekon soruşturması kapsamında gizli tanığın ifadesine göre, Sedat Peker'in 2004'te Beşiktaşlı futbolcuları çağırarak F.Bahçe'ye yenilmelerini istedi.

11.12.2011 11:45

Ergenekon soruşturması kapsamında gizli tanığın ifadesine göre, Sedat Peker'in 2004'te Beşiktaşlı futbolcuları çağırarak F.Bahçe'ye yenilmelerini istedi. Gerçekten de Beşiktaş maçı kaybetti.

İşte Hürriyet gazetesinin haberine göre o ifadeler:   İddianamede, Ergenekon soruşturması kapsamında gizli tanık Poyraz'ın 3 Ağustos 2008'de verdiği şu ifade de yer aldı: "Sergen Yalçın Beşiktaş'a geçti. O yıllarda, Beşiktaş'la Fenerbahçe'nin çok iddialı bir maçı vardı. Fenerbahçe veya Beşiktaş'tan hangisi yenerse o şampiyon olacaktı. Bu maçtan önce Sedat Peker, Sergen Yalçın aracılığıyla Beşiktaşlı futbolcuları yanına çağırdı. Hatırladığım kadarıyla 3 ya da 4 futbolcu geldi. Benim bildiğim kadarıyla bu futbolcular Tümer ve Sergen Yalçın idi. Diğerlerinin isimlerini hatırlamıyorum. Tümer Metin hakeme tükürdü ve atıldı Sedat Peker bunlara hitaben, 'Maçı kaybedin, nasıl kaybediyorsanız kaybedin, o sizin sorununuz' dedi ve gönderdi. Gerçekten de Beşiktaş kaybetti. Tümer maça çıkmamak için her türlü çirkefliği yaptı, yedek kulübesinde oturuyordu. Yedek kulübesinden hakeme müdahale etmeye çalışıyordu. Hakem onu uyarmaya geldiğinde yüzüne tükürdü ve bunun üzerine yedek kulübesindeyken kırmızı kart gördü. Sedat Peker, Yıldırım'dan para istedi Sedat Peker, Aziz Yıldırım'dan yüksek miktarda para istedi. Sedat Peker vaat edilen parayı aldıktan sonra, ilerleyen dönemde yine Aziz Yıldırım'dan para istedi. Bunun üzerine Yıldırım çok bunaldı ve istifa etmek istediğini söyledi. (25 Nisan 2004'te İnönü Stadı'nda oynanan maçı 3-1 Fenerbahçe kazandı) Demirören tanıklık etti İddianemede Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, hakemler Hüseyin Göçek ve Fırat Aydınus, futbolcular Uğur Uçar ve Stefan Senecky'nin de aralarında olduğu birçok ismin tanık olarak dinlendiği belirtildi. Tanık olarak ifadesi alınan isimler iddianamede şöyle sıralandı: "İdris Ekmekçi, Abdulkadir Timuçin Kalender, Pınar Tapan, Ergin Akçay, Hazer Akil, Levent Polat, Billur Tuğba Kakışım, Murat Aygörmez, Ömer Bedük, Aybars Canbay, Kamil Yıldız, Yıldırım Demirören, Zihni Deniz Derinsu, Seher Nurgün Olgun, Mehmet Işık Eyigüngör, Sabahattin Rahmi Eyüboğlu, Aziz Yılmaz, Hakan Bilal Kutluap, Hulusi Belgü, Aram Markaroğlu, Ömer Temelli, Bedia Çiğdem Modey Demir, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Ahmet Kanğı, Kenan Şentürk, Onur Tuncer, Mahmut Tekdemir, Samuel Tobias Holmen, Cihan Haspolatlı, Sadrettin Fırat Kocaoğlu, Hüseyin Göçek, Fırat Aydınus.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Beşiktaş F.bahçe'ye Bilerek mi Yenildi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement