Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'da "Panik" Yok - Son Dakika
Spor

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'da "Panik" Yok

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor\'da "Panik" Yok

Hentbol Erkekler Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan son iki sezonun finalisti Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un antrenörü Polat: "Ligin başı olduğu için aldığımız mağlubiyetler çok bir şey ...

11.10.2013 11:18

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Hentbol Erkekler Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan son iki sezonun finalisti Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un antrenörü Zeki Polat, kısa sürede toparlanarak tekrar şampiyonluğun en güçlü adaylarından olacaklarına inanıyor.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başlarında bu tür iş kazalarının olabileceğini belirterek, "Ligin başı olduğu için aldığımız iki mağlubiyet çok bir şey ifade etmiyor. Lige geçen yıl bıraktığımız güzel yerden devam edeceğiz" dedi.

Geçen sezon da lige kötü bir giriş yaptıklarını hatırlatan Polat, "Bu takımı hazırlama süreci. Belli antrenörler belli maçları hedefleyerek antrenman planlamalarını yapar. Tabii ki planlamamız biraz daha ileriye dönük. Avrupa kupasını da dikkate alıyoruz. Takımın performansısını en yüksek tutacağımız hedef maçlarımız var. Bunları hedefleyerek hazırlığımızı yapıyoruz. Puan kayıplarını telafi etmenin yollarını arayacağız. Kısa sürede toparlanarak tekrar şampiyonluğun en güçlü adaylarından olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Avrupa kupası

Polat, Hentbol Erkekler EHF Kupası 1. turunda İngiltere'nin London GD takımını elediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"İngiliz rakip çok fazla hentbol açısından bize bir şey vermedi. O yüzden iki basit maç bize yaramadı. Ligdeki mağlubiyetlerin biraz da bağlantısı İngiltere takımını elememizin bizi havaya sokması. Kupanın 2. turunda Fransa'dan Chambery Savoie ile eşleştik. Yeni rakibimiz Avrupa'daki devlerin arasında gösterilebilecek bir ekip. İki yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde 16 takım arasına kaldı. Kendi liginde de son olarak Süper Kupa'yı aldı. Fransız hentbolunu da göz önünde bulundurursak işimiz zor ama imkansız değil. Her iki maçı da oraya aldık. Kulübün yapısını zorlamamak için onlardan gelen cazip teklifleri değerlendirdik. Ancak bu durum Avrupa'da iddialı olmadığımız anlamına gelmesin."

Rövanş hesapları

Antrenör Polat, Türkiye Kupası'nda ise ligin üçüncü haftasında yenildikleri Anafen Koleji ile eşleştiklerini hatırlatarak, "Bize karşı ligde çok iyi maç çıkardılar. Kupada da zor bir karşılaşma oynayacağız. Ancak Türkiye Kupası'nı kazanan son takımız ve bu yıl da müzemize götürmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye Kupası'nı kazanan takımın Avrupa kupalarına doğrudan katıldığına dikkati çeken Polat, "Herkes kupayı almak isteyecek. Avrupa'yı garantileme hesapları yapacaklar. Biz de iyi hazırlanıp önlemlerimizi buna göre alacağız" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'da 'Panik' Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement