Dünya Satranç Olimpiyatı Burdur'da Başladı - Son Dakika
Spor

Dünya Satranç Olimpiyatı Burdur'da Başladı

Dünya Satranç Olimpiyatı Burdur\'da Başladı

Burdur'un Ev Sahipliğini Yaptığı Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı Başladı. Olimpiyata 17 Ülkeden 99 Sporcu Katıldı.

28.11.2010 04:26

Burdur'un ev sahipliğini yaptığı Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı başladı. Olimpiyata 17 ülkeden 99 sporcu katıldı. 9 gün sürecek olan Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı için dün sabah saatlerinden itibaren kente gelen 17 ülkeden sporcular çiçeklerle karşılandı. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen olimpiyat, Başhakem Fahri Karabay tarafından başlatıldı. Olimpiyata 17 ülkeden 22 takım halinde 99 sporcunun katıldığını belirten Türkiye Satranç Federasyonu Burdur Temsilcisi Serdar Başgül, İngiltere, İsviçre, Rusya, Yunanistan, Portekiz gibi ülkelerin yer aldığı turnuvada Türkiye'nin 4 takımla temsil edildiğini söyledi.

Olimpiyata katılması beklenen Bolivya'nın son anda katılmadığını belirten Başgül, "Pazar ve Pazartesi günleri ikişer turla sürecek olimpiyatın resmi açılışı ise Salı günü saat 14.30'da kortej yürüyüşüyle başlayacak. 10 turun sonunda dereceye giren takım ve sporcular için 4 Aralık Cumartesi günü ödül töreni düzenlenecek" diye konuştu.Türkiye'nin 4 takımından 2'sinin turnuvada çok iddialı olduğunu belirten Mili Takım Antrenörü Alper Efe Ataman ise, "Birkaç yıldır Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı ülkemizde düzenleniyor. Çok fazla ülke katılmasa da bu sporda iddialı ülkeler turnuvada yer alıyor. Takımlarımızdan ikisi de iddialı. İnşallah iyi bir sonuçla tamamlayacağız" dedi.

Olimpiyatta ilk turu TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ak Partili Sebahattin Akkaya, Vali Yardımcısı Halil Karbuz ve İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda protokol üyesi izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dünya Satranç Olimpiyatı Burdur'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement