Aykon TED Ankara Kolejliler Nizhny Novgorod ile Karşılaşacak - Son Dakika
Spor

Aykon TED Ankara Kolejliler Nizhny Novgorod ile Karşılaşacak

Aykon TED Ankara Kolejliler Nizhny Novgorod ile Karşılaşacak

Aykon TED Ankara Kolejliler grubundaki dördüncü maçında yarın Ankara Arena'da Rus takımı Nizhny Novgorod ile karşılaşacak.

05.11.2013 15:58  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eurocup'ta mücadele eden Aykon TED Ankara Kolejliler grubundaki dördüncü maçında yarın Ankara Arena'da Rus takımı Nizhny Novgorod ile karşılaşacak.

Aykon TED Ankara Kolejliler kulüp başkanı Önder Bülbüloğlu, Eurpcup'ta mücadele etmenin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, "19 Yıl aradan sonra Ted Ankara kolejliler Avrupa kupalarında mücadele ediyor" dedi.

19 yıl sonra gelen bu şansta tecrübesizliğin rolü olduğunu ifade eden Bülbüloğlu, "Lige iyi başlayan bir takım maalesef Avrupa kupalarına iyi başlayamadı. Avrupa kupasında iki mağlubiyet aldık. Ama devamında ise Paok gibi basketbolda ekol olmuş bir takımı kendi sahasında yendik. Onur verici gurur verici bir olaydır bizim için. Bu galibiyetin önemi ise 29 Ekim Cumhuriyet bayramında ve Ulu Önder Atatürk'ün doğduğu yerde elde etmemizde bize ayrı bir mutluluk verdi. Güzel bir galibiyetle döndük. Bu gruptan çıkma umudumuz var. Alabileciğimiz maçlar var. Ümit ediyorum ki bir üst tura yani 2. tura çıkarız" ifadelerini kullandı.

Ankara basketbolu için Avrupa'da bir takımın olmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Bülbüloğlu, "Ankara'lı basketbolseverlere Avrupa'nın en iyi takımlarını izletme ve iyi basketbol seyrettirme adına güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Ben Ankara'da hem kolejli, hemde kolejli olmayan tüm basketbolseverleri maçı izlemeye ve bizi desteklemeye davet ediyorum. Bunun devamında daha önemli, daha iyi takımlar gelecek Ankara'ya. Bu basketbol adına çok önemli. Ankara'lı basketbolseverleri salona bekliyorum" diye konuştu.

Başkan son olarak yarınki karşılaşmaya değinerek, "Maçı almak için oynayacağız. Önce iyi basketbol, Fair-Play ve gerekli konukseverliği gösterip onları yenerek evlerine göndermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Aykon TED Ankara Kolejliler Baş Antrenörü Ercument Sunter, "İlk maçda evimizde çok kötü bir yenilgi almıştık. Ankara Arena Spor Salonu'nda ilk defa oynadık, Avrupa kupaları standartlarına bizim salonumuz uymadığı için. Kötü bir mağlubiyet oldu ama oyuncularımdan bir çoğunun Avrupa tecrübesi yoktu. Gün geçtikce kendilerine olan güvenleri artıyor. Bundan sonra artık evimizde kaybetmememiz gerekiyor. Nizhny Novgorod grubumuzun en kuvvetli takımlarından biri. Biz ilk deplasman galibiyetimizi kazandık. Kolej 20 yıla yakındır Avrupa kupalarında tekrar ortaya çıktı. Evimizde de galibiyet istiyoruz. Tüm basketbolseverleri yarın (Çarşamba) saat 18: 30'da Ankara Arena Spor Salonu'na bekliyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Aykon TED Ankara Kolejliler Nizhny Novgorod ile Karşılaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement