FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası - Son Dakika
Spor

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Uçar: "Kolombiya karşısına bir puana değil kazanmaya çıkacağız"

24.06.2013 21:29

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Kolombiya karşısına kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

Uçar, FIFA 20 Yaşltı Dünya Kupası C Grubu'nda yarın Kolombiya ile yapacakları maç öncesi basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Grubun ilk maçında El Salvador'u yenerek moral kazandıklarını belirten Uçar, "El Salvador maçının ilk yarısında istediğimizi yapmakta zorlansak da ikinci yarıda çok rahat bir oyun ortaya koyduk. Rakibimizin tecrübesizliğinden yararlanarak turnuvaya galibiyetle başladık. Bu bizim için moral oldu" dedi.

Kolombiya'nın güçlü bir takım olduğuna dikkati çeken Uçar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güney Amerika şampiyonu olarak geliyorlar. El Salvador maçına göre çok daha zor olacak. Gurubun lideriyiz, Kolombiya karşısında beraberliğe çıkacağımız düşünülebilir ancak öyle oynamayacağız. Rakibimiz beraberliğe oynanacak bir ekip değil. Çok etkili oyuncuları var. Geriye çekilirsek sıkıntı yaşatabilirler. Matematiksel olarak kalan iki maçta bir beraberlik ve galibiyet gruptan çıkmak için yeterli ama futbolun gerçekleri bazen matematikle örtüşmüyor. Bir puana çıkmak rakibe oyunun teslimiyetini verme anlamına geliyor. Kolombiya karşısına bir puana değil kazanmaya çıkacağız."

Uçar, grupta ilk maçlar sonunda takımların durumlarının netleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Avustralya çok iyi bir ekip. Kolombiya'yı ilk maçta zor durumlara düşürdü. İlk maçlardan sonra gördük ki grupta kafaya oynayan üç takım var. Bundan sonra oynayacağımız iki maç da çok zor. Diğer guruplarda da süpriz denilebilecek sonuçlar alındı. Turnuvaya katılan her takım buraya hak ederek geldi. Sonuçlar süpriz olarak değerlendirilmemeli. Bundan sonra da bu tür sonuçlar olacak. İnşallah, biz süpriz yaşamayız. Turnuvanın ilk maçları haylı keyifli ve gollü geçti. Eleme turlarına gelindiğinde defansif oyun anlayışı ile gol sayısının azalacağını düşünüyorum."

Uçar, sakatlıkları bulunan Kerim Frei ve Fatih Turan ile ilgili son kararlarını yarın vereceklerini sözlerine ekledi.

Milli futbolcu Cumali Bişi ise Rize'deki seyirci atmosferini bildiğini dile getirerek, "Rize taraftarının, uzun zamandır bu maçla ilgili beklentisi var. Önemli taraftar desteği alacağımızı düşünüyorum. Bu konuda sürekli ilgi görüyoruz. Kolombiya gibi zor bir rakibe karşı taraftarlarımız bizi yanlız bırakmayacaktır. İnanıyorum ki destek ilk maçtan çok daha fazla olacaktır. Kolombiya karşısında desteğe çok daha fazla ihtiyacımız var" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Spor FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement