Finalin Adı Kondu - Son Dakika
Spor

Finalin Adı Kondu

Finalin Adı Kondu

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda tek kadınlar finalinde dört numaralı seribaşı Li Na ile 20 numara Dominika Cibulkova mücadele edecek.

26.02.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Federer'den müthiş galibiyet

Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda oynanan ilk yarı final maçında Çinli Li Na ile Kanadalı genç yetenek Eugenie Bouchard kozlarını paylaştı. Li Na, 20 yaşındaki rakibi karşısında sergilediği iyi oyunla sahadan 6-2 ve 6-4'lük setlerle galip ayrılarak finale çıkan ilk isim oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve ilk 23 puanın 20'sini kazanan Çinli raket, 28 dakika süren ilk seti 6-2 ile hanesine yazdırdı. İkinci sette Bouchard daha dirençli bir oyun sergilese de rakibinin 6-4'le maçı noktalamasına engel olamadı ve kariyerinin ilk Grand Slam yarı finalinden mağlup ayrıldı.

Kariyerinde daha önce üç kez Grand Slam finali oynayan Li Na, 2011'de Roland Garros'u kazandı. Başarılı sporcu 2011 ve 2013 yıllarında Avustralya Açık'ta oynadığı iki finalden ise kupasız ayrıldı.

Cibulkova çok rahat

Günün diğer tek kadınlar yarı finalinde ise beş numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ile turnuvanın sürprizlerinden Dominika Cibulkova mücadele etti.

Turnuva boyunca Maria Sharapova, Simona Halep ve Carla Suarez Navarro gibi engelleri geçen Cibulkova, Radwanska'yı da 6-1 ve 6-2 ile mağlup ederek kariyerinde ilk kez bir Grand Slam'de finale yükseldi.

Maça iyi başlayan ve daha ilk oyunda servis kıran Slovak raket, 6-1'le öne geçti. Cibulkova, ikinci sette de Radwanska'nın oyuna dahil olmasına izin vermedi ve 70 dakikada Li Na'nın rakibi oldu.

Dominika Cibulkova ve Li Na bundan önce dört maç oynadı ve tamamından Li Na galip ayrıldı. İkili Cumartesi günü finalde kupa için mücadele edecek.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Finalin Adı Kondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement