Hakem Camiası İftarda Buluştu - Son Dakika
Spor

Hakem Camiası İftarda Buluştu

Hakem Camiası İftarda Buluştu

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Asbaşkanı Bünyamin Gezer, yeni kurulun tecrübesiz olduğu eleştirileriyle ilgili, "Bilinmeli ki Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetti.

15.07.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Asbaşkanı Bünyamin Gezer, yeni kurulun tecrübesiz olduğu eleştirileriyle ilgili, "Bilinmeli ki Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetti. Biz de yeni jenerasyonla Türk futbol hakemliğini çok daha ileri yerlere götürüp Avrupa'yı fethedeceğiz" dedi.

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesi iftar yemeğinde hakem camiası bir araya geldi. İftar öncesi davetlilere Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu. Ezanın okunmasının ardından eski ve yeni hakemler bir arada oruç açtı.

USTA: "HAK EDENİN ŞAMPİYON OLDUĞU BİR LİG İSTİYORUZ"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta, "Futbolun adaletini dağıtanlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Onlarla birlikte oruç açmak güzel" dedi.

Spor Toto Süper Lig kulüplerinin bu sezon üst düzeyde transferler yaptığını belirten Usta, "Bu transferlerin sahaya iyi bir şekilde yansıyıp adaletli yönetimle birlikte hak edenin şampiyon olduğu centilmen bir lig diliyoruz" diye konuştu. Usta, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın birkaç yıldır irtifa kaybettiğini söyleyerek, 2015 yılından sonra Türk futbolunun üst sıralara hızlı bir şekilde tırmanacağını dile getirdi.

Süper Lig takımlarının yaptıkları transferlerin Avrupa'da başarı getirmesini temenni eden Usta, Avrupa'da kazanılan başarıların milli takıma olumlu yansıyacağına dikkat çekti.

İbrahim Usta, yeni sezonda Süper Lig'de forma giyecek Eto, Nani, Van Persie gibi oyuncuları değerlendirerek, "Bu duruma iki pencereden bakmak lazım. Türkiye vergi konusunda yabancı futbolcular için cennet. Bir iki kulübümüz bu anlamda çok iyi transferler yaptı. Genç ve yetenekli yabancı futbolcuların gelmesine 'evet' fakat miadı dolmuş, futbol hayatını bitirmek üzere olan, son vurgununu Türkiye'de yapmak isteyen futbolculara 'hayır' diyoruz. Bu konuda kulüplerimizin seçici davranması gerekiyor. Kulüplerimizin miadı dolmuş futbolcuları almaması gerekir" ifadelerini kullandı.

GEZER: "ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ HAKEM BULMAK"

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Asbaşkanı Bünyamin Gezer, "Eskisiyle yenisiyle Türk hakemliğine hizmet etmiş çok değerli abilerimizle beraber derneğimizin yaptığı iftarda buluşmaktan son derece mutluyum. Güzel bir Ramazan akşamı oldu" dedi.

Yeni MHK'da asbaşkanlık görevini yürütecek olan Gezer, öncelikli hedeflerini anlattı. Hedeflerinin "hakem bulmak" olduğunu belirten Gezer, bugüne kadar hakemden daha çok "yabancı dil bilsin, kariyeri, işi iyi olsun" yaklaşımı olduğuna dikkat çekti.

Gezer, açıklamalarının devamında, "Ama bu özellikler sahada maç yönetmiyor. Önce hakemi bulacağız, takımların adaletini hakkını dağıtanları bulacağız. Sonra da eşit olanların içerisinde yabancı dili iyi olanı seçeceğiz, kariyeri daha iyi olanı seçeceğiz. Ama kurulumuzun önceliği hakem bulmak olacak. Türk hakemliğini daha ileri düzeylere taşımak istiyoruz" diye konuştu.

"AVRUPA'YI FETHEDECEĞİZ"

Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'na yönelik "tecrübesiz" eleştirisine yanıt veren Gezer, "Şu da bilinmeli ki Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetti. Biz de yeni jenerasyonla Türk futbol hakemliğini çok daha ileri yerlere götürüp Avrupa'yı fethedeceğiz. Zaten fethedenler var, Cüneyt Çakır gibi değerlerimiz var, onların arkasından gelenler var. İnşallah biz onları daha ileri seviyelere taşıyacağız. Zor bir görev. Herkesi memnun etmek mümkün değil ama siz adaletli iş yaparsanız Allah da bize yardım edecektir, yöneticiler de taraftarlar da antrenör ve en önemlisi futbolcular da bunu anlayacaktır. Biz adalet dağıtacağız, hakemlerimize adaletli olacağız. Hakemlerimizden adaletli olduğumuz için adaletli olmasını isteyeceğiz. Bizi de o yönetimimiz dolayısıyla saygıyla karşılayacaklar" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig takımlarının bu sezon yaptıkları transferlere ilişkin değerlendirme yapan Gezer, "Dünyaca ünlü futbolcular geldi, bundan mutluyuz ama bizim için her futbolcu değerli. 3. Lig'deki, bölgesel amatör ligdeki futbolcular da değerli. Herkes bu işten bir şekilde evini geçindiriyor, ekmek kazanıyor. Kimisi de milyon liralar kazanarak evine ekmek götürüyor. Bizim için bütün hocalarımız, yöneticilerimiz değerli. Ben de geçmişte sportif direktörlük yaptım. Alt liglerdeki futbol takımlarının neler çektiğini biliyorum. Onlar da kampa gidiyorlar, bütçesince transfer yapıyorlar. Bu yüzden bizim için futbolcular çok değerli" dedi.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta, MHK eski Başkanı Bülent Yavuz, MHK Asbaşkanı Bünyamin Gezer, MHK eski Başkanvekili Metin Tokat, TFFHGD Ankara Şubesi Başkanı Özgüç Türkalp, FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım, üst klasman hakemleri ile gözlemciler, eski hakemler, mentörler ve eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hakem Camiası İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement