Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında, ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklu çocukların, satranç sporu ile topluma kazandırılmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.
Ankara Hakimevi Özel Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, ceza ve eğitim kurumlarında iyileştirmelerin devam ettiğini söyledi.
Satrancın tutuklu ve hükümlülerin ruh ve beden sağlığına olumlu katkı yapacağına inandığını anlatan Yıldırım, "Tutuklu ve hükümlülerin sosyal hayata kazandırılmasında sporun büyük önemi var. Protokole konu olan çocuklar ve gençlerin önemini biliyoruz. Bu gençler toplumun içinde yaşayacak bireyler olacaktır. Satranç Federasyonu ve İş Bankası sosyal sorumluluk projesinin bir parçasına aday olmuşlardır." diye konuştu.
İmza töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da satranç ile tanışan her hayatın güzelleştiğini ifade etti.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile çok önemli bir protokole imza attıklarını savunan Tulay, "693 bin lisanslı sporcu sayısı ile diğer federasyonların önündeyiz. Protokolün çok büyük anlamı var. Herkes satranca dokunsun istiyoruz. Satrancın dokunduğu her hayat güzelleşiyor. Cezaevlerine düşen çocuklara satrancı götürmek istedik." ifadelerini kullandı.
Törene, Yıldırım ve Tulay yanı sıra Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Öner, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, Genel Sekreter Mehmet Sedat Fırat ve Türkiye İş Bankası yetkilileri katıldı.
İmzalanan protokolle ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklu çocukları satranç sporu ile tanıştırmak, çocuklara sosyalleşme imkanı sağlamak ve spor disiplini edindirerek eğitim yaşamlarına destek olmak, çocukların kötü alışkanlık ve eğilimlerden korunmaları öngörülüyor.
Son Dakika › Spor › Hükümlü ve Tutuklu Çocuklar, Satranç ile Tanışacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?