Inter'de Amerikan Modeli - Son Dakika
Spor

Inter'de Amerikan Modeli

Inter\'de Amerikan Modeli

Milano ekibinin Endonezyalı sahibi Erick Thohir, takımı yeniden yapılandırırken Moratti ile uyum içinde çalışacağını ve Amerikan modelini uygulayacağını söyledi.

19.11.2013 00:01

Serie A ekiplerinden Inter'i geçtiğimiz günlerde satın alan Endonezyalı iş adamı Erick Thohir, Rai3'te katıldığı bir programda takımın geleceği hakkındaki soruları yanıtladı.  Çocukluğundan bu yana Inter'i tuttuğunu söyleyerek sözlerine başlayan Thohir, "Küçük bir çocukken arkadaşlarımla Serie A'da oynamanın hayalini kurardık. 80'lerin sonunda, Alman yıldızların oynadığı dönemde de Inter'i desteklemeye başladık." ifadelerini kullandı.

Sistem oluşturulacak

Takımda yapacağı yenilikler konusunda dikkatli hareket edeceğini vurgulayan Endonezyalı başkan, "Gelecek oyuncular hakkında pek çok spekülasyon yapılıyor. Ancak Inter'de yapmak istediğimiz şey bir sistem oluşturmak. Bunu da tek bir kişinin kararıyla transfer edilmiş oyuncularla yapmamız mümkün değil. Beğendiğim oyuncuları değil, takımın ihtiyacı olan oyuncuları kadroya katmaya çalışacağız. Amerika'da Manchester United gibi birkaç takım Amerikan sistemine geçiş yaptı. Ben de onların sporu nasıl bir endüstri olarak ele aldıklarını biliyorum. Aynı şeyi burada da yapmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Mazzarri'ye destek

Hedeflerinin Inter'i insanlara hatırlatmak olduğunu söyleyen Thohir, "Gelecekte insanlar sadece 10 tane futbol kulübünü anımsayacak. Inter'i bu kulüpler arasına sokmak istiyorum. Kısa süre önce başarılar kazanılsa da insanların ilgisini kaybetmiş durumdayız. Bu çerçevede 2016'da Milano'nun ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi finalini hedef olarak belirledik. Teknik direktörümüz Walter Mazzarri ile de önümüzdeki 2-3 yılın planlarını yaptık. Moratti iyi ki Mazzarri gibi yetenekli bir teknik direktörü göreve getirmiş." diyerek deneyimli teknik adama sahip çıktı.

Thohir, kulübün eski sahibi Massimo Moratti'yle uyum içinde çalışacağını da belirtirken "Moratti'yle 5-6 ay önce temasa geçtiğimde onun yerini almak yerine Inter'i başarıya taşıyacak ruhu yaratmak istediğimi söylemiştim. Birlikte çalışarak takımı başarıya taşıyacağımıza eminim." cümlelerini kullandı.

Totemspor/ Dış haberler

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Inter'de Amerikan Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement