Kadınlar Basketbol 1. Ligi - Son Dakika
Spor

Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Kadınlar Basketbol 1.Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, Fenerbahçe karşısında alınan mağlubiyetin üzüntüsü yaşanıyor.

02.12.2013 13:02

Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, Fenerbahçe karşısında alınan mağlubiyetin üzüntüsü yaşanıyor. Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, "Maçta oyuncularımız elinden gelen gayreti ve çabayı gösterdiler. Hepsini kutluyorum" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe'ye 70-60 yenilen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligdeki 5. mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 9 maçta 4 galibiyet 5 mağlubiyet alan Mersin ekibi, 13 puanla 8. sırada yer alıyor. Bu hafta sonu evinde Botaş ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp bir çıkış yakalamanın peşinde. Ayrıca 5 Aralık Perşembe günü deplasmanda Eurocup B Grubu'nun 5. maçında Rusya'nın Chevakata Vologda takımıyla karşılaşacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu maçı kazanıp gruptan çıkmayı garantilemek istiyor.

Fenerbahçe, Chevakata Vologda ve Botaş maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, Fenerbahçe'nin çok güçlü bir takım olduğunu belirterek, "Zaten maçın mutlak favorisi Fenerbahçe'ydi. Eurolig finalisti ve geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe ile çıktığımız maça oyuncularımız istekli ve arzulu başladı. Nitekim ilk dakikalarda öne geçmemize rağmen rakip takım savunma zaaflarımızdan yararlanarak devreyi önde bitirdi. 2. yarıda daha sert savunma yaparak oyuna tutunduk. Bu arada farkı 4 sayıya çekmişken 2 teknik faulle fark tekrar açılınca oyuncularımız oyunda geri dönemedi ve mağlubiyet kaçılınmaz oldu. Maçta oyuncularımız elinden gelen gayreti gösterdiler. Hepsini kutluyorum" dedi.

"CHEVAKATA VOLOGDA MAÇINI KAZANIP GRUPTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Perşembe günü Eurocup B Grubu'nun 5. maçında deplasmanda oynayacakları Rusya'nın Chevakata Vologda maçıyla ilgili de konuşan Özcan, "Salı günü takımımız Rusya'ya gidecek. Çok zor bir maç olacak. Final niteliğinde geçeceğini düşündüğümüzde maçta takımımızın istediği skoru alacağına inanıyorum. Takımımız bu dar sürede maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştı. Rakibimiz de tabi çok güçlü bir ekip. Biz maça iyi konsantre olup, iyi mücadele edersek maçı kazanırız diye düşünüyorum. Bu maçı kazandığımız takdirde zaten gruptan çıkmayı garantileyeceğiz. Bu da Mersin ve ülkemiz adına sevindirici bir olay. İnşallah gruptan çıkarak, Mersin'i ve ülkemizini ilerleyen turlarda en iyi şekilde temsil ederiz" şeklinde konuştu.

"BOTAŞ MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Bu hafta sonu evinde oynayacakları Botaş maçıyla ilgili de Özcan, "Avrupa Kupası maçından sonra bizi zorlu bir maç daha bekliyor. Botaş takımı inişli, çıkışlı bir grafik sergiliyor. Ancak onlarda tam anlamıyla toparlanamadılar. İyi bir takım. Zor bir maç olacak. Tabi oyuncularımız biraz yorgun olacaklar ama yine ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. İnşallah Botaş maçını kazanıp yeniden bir çıkış yakalayacağımızı düşünüyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kadınlar Basketbol 1. Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement