Karapürçek'te Başpehlivan Orhan Okulu - Son Dakika
Spor

Karapürçek'te Başpehlivan Orhan Okulu

- Karapürçek'te Başpehlivan Orhan Okulu İşitme engelli pehlivanlar er meydanında Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı: "Ata sporumuz olan güreşi hemşehrilerimiz ile tekrardan buluşturmanın gururunu yaşıyoruz"ANKARA - Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde, finalde Fatih Atlı'yı yenen Orhan...

16.09.2019 11:22  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Karapürçek'te Başpehlivan Orhan Okulu

İşitme engelli pehlivanlar er meydanında

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı:

"Ata sporumuz olan güreşi hemşehrilerimiz ile tekrardan buluşturmanın gururunu yaşıyoruz"

ANKARA - Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde, finalde Fatih Atlı'yı yenen Orhan Okulu 'Başpehlivan' unvanını elde etti.

Anadolu'nun er meydanı Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde nefes kesen mücadeleler yaşandı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da ev sahibi olarak güreşleri gün boyunca izledi.

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce güreşçinin katılımıyla gerçekleşen Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde, güçlerini er meydanında gösteren güreşçiler gün boyu süren müsabakalarda rakiplerini elemeye çalıştı. Sabahın erken saatlerinde miniklerin güreşleriyle başlayan müsabakalar, öğleden sonra Büyükler, Başaltı ve Başpehlivanların güreşleri ile devam etti. Karapürçek Güreş Alanı'nda rakipleriyle kıyasıya mücadeleler sergileyen güreşçiler, güreş severlere güzel bir gün yaşattı. Final maçında ise heyecan doruğa ulaştı. Rakibinin sırtını yere getirmek için uzun süre mücadele eden Orhan Okulu ve Fatih Atlı, tribünlere coşku dolu anlar yaşattı. Yaklaşık 45 dakika süren final müsabakasında zafer Orhan Okulu'nun oldu. Okulu'nun kemerini ve madalyasını AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ile Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı takdim etti. Başpehlivanlık müsabakalarında Fatih Atlı ikinci, Nedim Gürel ve Salih Erinç ise üçüncü oldu.

İşitme engelliler er meydanında

Daha önce Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda başarıyla mücadele etmiş, Olimpiyat'larda ringe çıkmış ve bayrağımızı defalarca göndere çektirerek büyük başarılara imza atmış olan işitme engelli milli sporcuların mücadelesi, yağlı güreşlerin en ilgi çeken bölümü oldu. Kıran kırana geçen mücadeleler, seyircilerin desteği ve tezahüratlarıyla daha da renklendi. Güreşçilerin vücutlarına sürülen yağ ve sıcağın etkisiyle iyice zorlaşan müsabakalar, izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.

Asıl Balcı: "Ata sporumuz olan güreşi hemşehrilerimiz ile tekrardan buluşturmanın gururunu yaşıyoruz"

Karapürçek Yağlı Güreşleri'ni halk ile tekrardan buluşturmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "5 yıl aradan sonra yeniden Karapürçek Yağlı güreşlerini başlattık. Ata sporumuz olan güreşi hemşehrilerimiz ile tekrardan buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün bin 200'e yakın güreşçi vatandaşlarımız ile buluşacak. Bir ilki daha yaptık bugün. 25 tane işitme engelli sporcumuz burada güreş için er meydanına çıktı. Buda bir ilk olacak Türkiye'de. Bundan sonra yağlı güreşleri halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mücadeleler nefes kesti

Teşvik Boyu, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Küçük Orta Boy, Baş Altı Boy ve Baş Boyu gibi kategorilerde sınıflandırılan bin 200 güreşçi, sabahın erken saatlerinden itibaren er meydanında birbirlerinin sırtını yere getirmek için mücadele ettiler. Kıran kırana geçen mücadelelerde heyecan doruğa ulaşırken, tribünlerdeki coşku ve heyecan bir an olsun eksilmedi. İzleyicileri coşturmak için hiç ara vermeden çalan davul ve zurna ekibi ise güreşlere ayrı renk kattı.

Binlerce Ankaralı'nın katıldığı güreşleri izleyenler arasında, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Milletvekilleri Arife Polat Düzgün, Zeynep Yıldız, Emrullah İşler ve Nevzat Ceylan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcıları Gültekin Gündüz, Hatice Çakmak, Ahmet Özbek, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş, Çorum Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Paraguay Büyükelçisi Luis Alberto Castiglioni ile Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Koordinatörü Süreyya Yoğurtçu da yer aldı. Yağlı güreşlerin olmazsa olmazı güreş ağalığı ise yapılan açık artırmada işadamı Erdal İpek'in oldu.

Karapürçek\'te Başpehlivan Orhan Okulu
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karapürçek'te Başpehlivan Orhan Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement