Mehmet Atalay: "Şike Ve Teşvik Suç Kapsamına Alınmalı"

Mehmet Atalay: "Şike Ve Teşvik Suç Kapsamına Alınmalı"
MEHMET ATALAY: "ŞİKE VE TEŞVİK SUÇ KAPSAMINA ALINMALI"
Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)
Samsun'a gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, sporda şiddet yasa tasarısıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Şike ve teşviğin mutlaka suç kapsamına alınması gerektiğini söyleyen Atalay, "Faır-Play'ın ön planda tutulması gerekli olduğu bir ülkede, dünya üçüncülüğü yaşamış, bir kulübü Avrupa şampiyonu olmuş, sporu çok seven bir ülkede artık şiddetle mücadelenin kararlılıkla verilmesi gerekir" dedi.
Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar'ı ziyaret eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ziyaret sonunda basın mensuplarının sporda şiddet yasa tasarısı hakkındaki sorularını yanıtladı. 2004 yılında çıkarılan 5149 sayılı yasasının tesadüfen çıkarılmadığını belirten Atalay, "Gerçekten çok donanımlı bir yasa. Pek çok soruna cevap verebiliyor. Onun sorunu uygulamadan kaynaklanan noksanlıklar ya da görevini ihmal eden kişi ya da kuruluşlar. Bugün mevcut yasa korunarak ilaveler yapılabilir. İlave yapılmasına karşı değiliz. Hiçbir yasada yer almadığı halde şikenin ve teşviğin suç kapsamına alınması mutlaka gerçekleştirilmelidir" dedi. Yasaları uygulayıcıların görevlerini yerine getirmesinin önemli olduğunu kaydeden Mehmet Atalay, "Hiçbir şekilde makam ve mevkilerini düşünmeden hareket edebilmeleri hakkını yerine getirmeleri önemli. Yasalar çıkar ama uygulayacak olanlar yine insanlar. O insanların görevlerini yapması halinde Türkiye'de huzur bozacak herhangi bir şiddet olayına rastlanmayacaktır diye düşünüyorum. Ufak tefek mutlaka olacaktır. Onlarda toplum huzurunu bozacak nitelikte olmayacaktır. Bunun örnekleri var. Karar verilip yapmak önemli" diye konuştu.
Türkiye'nin uzun bir dönem şiddeti unuttuğunu söyleyen Mehmet Atalay sözlerine şöyle devam etti:
"2004-2007 yılları arasındaki dönem gerçekten önemli bir dönemdir. İngiltere bunu başardı. İngiltere şiddetle mücadeleyi o kadar kararlı yaptı ki federasyonu, devleti, kulüpleri kendi üzerlerine düşen görevleri yaptı. İngiltere bugün holiganizmin merkezi olan bir ülke olduğu halde artık sporda şiddetle anılmıyor. Bunda herkesin görevini yapmasının rolü büyük. Bizimde Türkiye'mize, bu güzelim ülkede, Faır-Play'ın ön planda tutulması gerekli olduğu bir ülkede, dünya üçüncülüğü yaşamış, bir kulübü Avrupa şampiyonu olmuş, sporu çok seven bir ülkede artık şiddetle mücadelenin kararlılıkla verilmesi gerekir."