Mhk Başkanı Kuddusi Müftüoğlu: İstifa Aklımdan Hiç Geçmedi - Son Dakika
Spor

Mhk Başkanı Kuddusi Müftüoğlu: İstifa Aklımdan Hiç Geçmedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, "Deniz Ateş Bitnel kötü bir performans sergilemiştir.

22.02.2016 18:52

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, "Deniz Ateş Bitnel kötü bir performans sergilemiştir. Yaptırımlar uygulayacağız" dedi.

MHK Başkanı Kuddisi Müftüoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray- Trabzonspor maçını yöneten hakem Deniz Ateş Bitnel ile ilgili görüşme yaptı. Yapılan görüşme sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde kameraların karşısına geçen Müftüoğlu, "Dün akşam oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçındaki hakem hataları nedeniyle burada toplandık. Maçın tamamlanmasından bu yana kamuoyunda ciddi eleştiriler oldu. Özellikle Trabzonspor cephesinde oluşan infialin elbette farkındayım. Hiç lafı dolandırmaya gerek yok. Deniz Ateş Bitnel dün akşam kötü bir performans sergilemiştir. Çoğunluğu Trabzonspor'un aleyhinde hatalar yapmıştır. Mağdur oldukları su götürmez. Öncelikle bu gerçeği teslim edelim" diye konuştu.

Hakem Deniz Ateş Bitnel'in ilk defa bir Trabzonspor maçı yönetmediğini ifade eden Müftüoğlu, "Bu maçtan önce Trabzonspor'un, Osmanlıspor ve Fenerbahçe maçlarını yönetmiştir ve takdir görmüştür. Gözlemci raporları ortadadır. Özellikle Fenerbahçe maçında gösterdiği performansı tüm kamuoyunca takdir edilmiştir. Deniz Ateş Bitnel bizim hakemlikte uyguladığımız değişim ve yenilenme programında önemli bir bireydir. Kısa süre önce FIFA kokartı takmıştır. Potansiyeli yüksek bir hakem olduğunu sanıyorum. Tüm kamuoyu mutabıktır. Daha önce de zorlu maçlar yönetmiş bir hakemimiz bu maça atamaktan doğal bir şey olamaz. Ancak emin olun ki dünkü performansı bizi üzmüştür. Tüm hassasiyetimle söylüyorum biz de en az tüm futbolseverler kadar üzgünüz. Trabzonspor'un üzüntüsünü paylaşıyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Yaptırımlar uygulayacağız" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR BAŞKANI MUHARREM USTA İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ"

Galatasaray-Trabzonspor maçından sonra Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile görüşmediğini ifade eden Müftüoğlu, "Hakemimiz hatalar yapmıştır. Gözlemci raporu da ortadadır. Hakemimize gerekli yaptırımları uygulayacağız. Bundan sonra hakemlerimizin sadece Trabzonspor müsabakaları değil, tüm müsabakalarda objektif maç yönetmesi için çalışacağız. Hakemlerimizle değerlendirme toplantıları yapacağız ve kalan maçları en iyi şekilde geçirmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

"SALİH DURSUN'UN KAHRAMAN GİBİ GÖSTERİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un kahraman gibi gösterilmesini doğru bulmadığını da vurgulayan Müftüoğlu, "Çok üzüldüm. Türk hakemliği adına üzüldüm" dedi.

"YILDIRIM DEMİRÖREN SONUNA KADAR YANIMDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Yıldırım Demirören ile görüştüklerini ve sonuna kadar yanında olduklarını dile getiren Kuddusi Müftüoğlu, "Biz Türk hakemliğini geliştirmek için buradayız. Şu anda bir acı yaşıyoruz. Hakem bir günde yetişmiyor. Görev vererek genç hakemlerimizi kazanmaya çalışıyoruz. Yeni yüzlere ihtiyacımız var. Hakem tayinlerinde bir görev dağılımımız var ve son kararı ben veriyorum" diye konuştu.

"GENEL OLARAK HAKEMLERİ BAŞARILI BULUYORUM"

15 yılı Süper Lig'de olmak üzere toplamda 22 yıl hakemlik yaptığını dile getiren Müftüoğlu, "8 aydır burada görevdeyim. Hatalar her dönemde oluyor. Bu sezon spesifik hatalar çok fazla konuşulduğu için genel performans değerlendirmede sıkıntı oluyor. Hatalarımızı kabul ediyoruz ama geçmiş sezonlardaki hatalarla bu sezonki hatalar çok farklı değil. Başka liglerde de hatalar yapılıyor. Olabildiğince az hata yapılması için çalışıyoruz. Dün seyrettim Bayer Leverkusen- Borussia Dortmund maçını ve oradaki hataları da gördüm. Maçları hakem odaklı izliyoruz. Ben genel olarak hakemleri başarılı buluyorum" ifadelerini kullandı.

"FIFA KOKARTININ AĞIRLIĞINI SANIYORUM DÜNKÜ MÜSABAKADA FAZLA HİSSETTİ"

FIFA kokartı taktığında kendisinin de bir düşüş yaşadığını söyleyen Müftüoğlu, "Hakemlik uzun süreli bir performans. FIFA kokartının ağırlığı ve yeni dönemde biçilen rol onu fazlasıyla etkilemiş olabilir. O ağırlığı sanıyorum dünkü müsabakada fazla hissetti. Performansı beğenilerek izleniyordu, sanırım çabuk unutuldu. Performans anlamında hak eden bir kokart taktığını düşünüyorum" dedi.

"İSTİFA HİÇ AKLIMDAN GEÇMEDİ"

Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrası MHK'ye yönelik eleştirilere dikkat çekerek, maç sonrası istifa etmeyi hiç düşünmediğini söyledi. Müftüoğlu, "Sadece önümüzdeki maçlara konsantre oldum. Bu maçı çok iyi analiz etmemiz lazım. Her hafta atamalar yapıyoruz ve geride kalan haftalara da hakemleri moralli ve diri tutmak için seferber oluyoruz" şeklinde konuştu.

"HAKEMLERİMİZE GÜVENİYORUZ"

Galatasaray-Trabzonspor maçındaki 4 kırmızı kart ve bahis iddiaları ile ilgili konuşan Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Burada net bir şey söyleyeyim, bu konuda elinde belgesi olan varsa bize müracaat etsin, gerekeni anında yaparız. Biz kendi hakemlerimize güveniyoruz. En ufak bir şüphemiz olmadı. Bu iddiaları ortaya atanlar ispatlamakla mükelleftir."

"O HAKEMİN ÜZÜNTÜSÜNÜ EN İYİ BEN BİLİRİM"

Müsabaka sonrası maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel ile görüştüğünü ifade eden Müftüoğlu, "Ben de uzun yıllar hakemlik yaptım ve bu konulara hakimim. Böyle bir maçtan sonra o hakemin üzüntüsünü en iyi ben bilirim. İnanın, sizin düşündüğünüzden kat kat daha üzüntülüyüm" dedi.

"SERDAR ÇAKIR'IN HAKEM ATALAMALARINDA ETKİSİ YOK"

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın babası olan eski hakem Serdar Çakır'ın hakem atamalarında etkili olmadığını söyleyen Müftüoğlu, "Serdar Çakır'ın hakem atamalarında etkili olması söz konusu değil. Çünkü atamaları ben yapıyorum. Serdar Çakır hocamız, profesyonel hakemlerden sorumlu koordinatörümüz" ifadelerini kullandı.

"YABANCI HAKEME HER ZAMAN OLUMSUZ BAKTIM"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile görüşebileceğini aktaran Müftüoğlu, "Biz herkesle görüşebiliriz. Biraz daha futbola konsantre olursak daha iyi olur. Trabzonspor Başkanıyla da görüşebilirim. Türk hakemliği bir kabuk değiştiriyor. Yeni isimler görev almaya başladı. Yeni isimler görev alırken tecrübe eksikliği önemli. Bazen hatalar olabiliyor. Tecrübeli arkadaşlarımız da hata yapabiliyor. Genel olarak baktığımızda çok fazla hata olmadığını söyledim. Spesifik hatalar olduğunu kabul ettik zaten. Yabancı hakeme her zaman olumsuz baktım. Bundan sonra da bakacağım" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mhk Başkanı Kuddusi Müftüoğlu: İstifa Aklımdan Hiç Geçmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • fb..: Yaziklar olsun... ts ve gs dusmani bir taraftarim ama! Verilen kararlarin arkasinda hala durabiliyorsaniz??? Baskada soyleyecek soz yok.. ayrica kimse yanlis anlamasin! Dusman derken rakip olarak soyluyorum.. 1 1 Yanıtla
  • adanali: Boyle federasyon boyle mhk olmaz olsun yildirim demir oren oldugu surece bu ligin ne tadi nede tuzu kaldi. 1 1 Yanıtla

Advertisement