'ronaldo, Eto'o, Alex...' - Son Dakika
Spor

'ronaldo, Eto'o, Alex...'

\'ronaldo, Eto\'o, Alex...\'

Fenerbahçe'nin golcüsü Henri Bienvenu, "Hocam beni kanatta da oynatsa, ileri uçta da oynatsa bu golcülük özelliğimi ortaya koyacağım" dedi.

02.01.2012 11:20

Fenerbahçe'nin golcüsü Henri Bienvenu, "Hocam beni kanatta da oynatsa, ileri uçta da oynatsa bu golcülük özelliğimi ortaya koyacağım" dedi. Kamerunlu futbolcu, Habertürk'e verdiği röportajda açıklamalarda bulundu.

'FUTBOL FELSEFEM KAZANMAK ÜZERİNE'

"İstatistiklerime baktığımızda asist sayımın da yüksek olduğunu görürüz ancak ben öncelikle bir golcüyüm. Bir golcü nerde oynarsa oynasın, önde de arkada da golcülük özelliklerini taşır. Hocam beni kanatta da oynatsa, ileri uçta da oynatsa bu golcülük özelliğimi ortaya koyacağım. Benim futbol felsefem kazanmak üzerine kuruludur."

'GOLCÜ ARANMASI BENİ MOTİVE EDİYOR'

"Takıma yeni bir golcü alınacak olması beni de motive etmiyor, aksine daha fazla mutlu, daha fazla motive oluyorum. Çünkü bunlar takımımızın, kulübümüzün iyiliği için planlanan şeyler. 2. yarıda çok fazla ve çok sık maç oynayacağız. Bu program içerisinde sakatlıklar, cezalar ve yorgunluklar mutlaka olacaktır. Dolayısıyla herkese çok ihtiyacımız olacak. Aramıza biri daha katılırsa, bu durumu motivasyonumuzu arttıracaktır."

'ŞUNDAN EMİN OLUN 2012 BENİM YILIM OLACAK'

"Fenerbahçe taraftarları şundan emin olsunlar. 2012 yılı Bienvenu yılı olacak. Ben bunun sözünü veriyorum. Onların yüzünün gülmesi ve mutlu olmaları için, var gücümle çalışacağım."

'BİZİM İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI OLDU'

"İlk yarıyı hedeflediğimiz yerde bitiremedik. Çünkü ilk yarı sonu için kendimize koyuduğumuz hedef, tabloda lider olmak, bu liderliği de belli bir puan farkıyla yakalamaktı. Bu durum bizim için biraz hayalkırıklığı oldu. Özellikle de, benim de dahil olduğum forvet grubu içerisindeki oyuncular, çok başarılı değildik."

'FORMULA 1 PİSTİNDE YÜRÜYÜŞ YAPIYORUM'

"Yürümeyi çok seviyorum. Evim Formula 1 pistine çok yakın ve her sabah piste gidip orada yürüyorum. Oranın güvenlikleri de beni artık tanıyorlar, arabamı onlara bırakıp pistte yürüyüş yapıyorum."

'ALEX VE EMRE'YE HAYRANIM'

"Dünya genelinde favori oyuncularım Cristiano Ronaldo ve Eto'o, Fenerbahçe'de ise Alex ve Emre hayranı bir insanım. Sadece futbolculuklarını değil, diğer yönlerini de çok seviyorum. Saha içinde ve dışında, zor zamanlarda özellikle bizim gibi yaşı nispeten daha genç olan oyunculara çok fazla yardımcı oluyorlar. Takımın ve bizim bireysel olarak başarılı olabilmesi için çok büyük gayretler gösteriyorlar. Bu durum saha dışında da geçerli."

'ONLARA ALLAH'TAN YARDIM DİLİYORUM'

"2012 yılı için mesajım, en büyük arzum Fenerbahçe'nin şampiyon olması ve bu şampiyonlukta benim de katkımın olması. 2. olarak da en büyük dileğim, şu an tutuklu bulunan başkanımız ve yöneticilerimizin özgürlüklerine kavuşması. Onlara Allah'tan yardım diliyorum. Umarım 2012 onların senesi olur. Haksız yere içeride tutulduklarına inanıyorum. Umarım serbest kalırlar ve hayatlarına devam ederler."

'Antalya'DA KONSANTRASYON KAYBI YAŞAMIŞIM'

"Antalyaspor maçında boş kaleye kaçırdığım pozisyonda fark ettim ki ciddi bir konsantrasyon kaybı yaşıyorum. O anı tekrar tekrar izledim ve bu analizi yaptım, daha fazla konsantre olmalıyım. Çok üzüldüm o pozisyonu değerlendiremediğim için. Ancak bizler profesyonel olmalıyız ve o pozisyonlardan ders çıkararak, onlarla yaşamamalıyız. Ben de onu geçmişte bıraktım."

'NE DÜŞÜNDÜKLERİ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL'

"Fenerbahçe çok büyük bir takım ve şike ile suçlanması benim için hiçbir şey değiştirmiyor. İnsanlar neden bu kararı verdiğimi sorguluyorlar ancak insanların seçimimle ilgili ne düşündüğü benim için hiç önemli değil. Fenerbahçe çok büyük bir takım olduğu için ben buraya geldim. Futbol oynamaktan daha da öte benim için önemli olan, böylesine büyük bir ailenin içinde yer almak ve bu aileyle bir birliktelik yakalamaktı. Etrafımızda gerçekleşen olumsuz olaylar hiçbir şekilde beni etkilemiyor. Burada olmak benim için gurur verici. Bu takım ileride 4. lige de düşse, 5. lige de düşse bu büyüklük hiçbir zaman asla kaybolmayacak. Beni bu büyüklük cezbetmişti."

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'ronaldo, Eto'o, Alex...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement