Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri - - Son Dakika
Spor

Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri -

Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri -

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından düzenlenen Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri Trabzon'da gerçekleştirildi.

24.06.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından düzenlenen Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri Trabzon'da gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bir otelde gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, kentin önemli spor adamları yetiştirdiğini ve bu mirasa sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Profesyonelleşmenin arkasında sadece maddiyatın bulunmadığını dile getiren Öz, disiplin, süreklilik ve teknik gibi konuların başarıyı getireceğine inandığını söyledi.

Şehirde gencinden yaşlısına kadar herkesin futbolla yaşadığına işaret eden Vali Öz, "Görev yaptığım yerlerde müftülerimizin bile mutlaka yurt dışı görmesi ve belirli bir tecrübe edinmesini düşünen birisiyim. Dolayısıyla antrenörlerimizin de bu anlamda disiplinli çalışma anlayışının yanında yurt dışı tecrübelerini biriktirerek geleceğe aktarmaları gerekiyor" dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Trabzonspor'un şehir için adeta bütünleyici bir kalıp olduğunu ifade ederek, görev yaptığı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü sırasında kente önemli yatırımlar sağlandığını belirtti.

Trabzon'da önceden üç spor salonu bulunduğunu vurgulayan Atalay, "Türkiye'de bu kadar olumsuz bir örneği olan kent yoktu. Şimdi ise şehirde 19 spor salonu var. Açılır ve kapanır yüzme havuzu dünyanın halen en güzel örneğidir. Trabzon bütün bu tesisleri kazandı ama en büyük projesi Trabzonspor'dur. Kulübe kim emek sarf ettiyse onunla birlikte büyüdü. Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı, Şenol Güneş ve Hami Mandıralı bunlara en güzel örneklerdir" diye konuştu.

-"Önce kendi futbolcumuzu yetiştirmeliyiz"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, antrenör için eğitimin en önemli kriter olduğunu, kişinin aldığı eğitimle bilgi ve becerilerini artırması gerektiğini söyledi.

Antrenörler için kulüp yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Kafkas, "Bir antrenörde olması gereken özelliklerin başında günümüzdeki bilgi ve beceriye sahip olması geliyor. Bunun için de önce yetkin antrenörler yetiştirmeli ve genç futbolcu gelişimine katkı sağlamalıyız. Dışarıdan yapılan transferlerle Türk futbolu kaosa giriyor. Öncelikle kendi futbolcularımızı yetiştirerek onlara saygı duymalıyız" ifadelerini kullandı.

Seminere, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, eski Trabzonspor kaptanlarından Fatih Tekke ve eski 1461 Trabzon Kulübü Başkanı Suat Şen ile antrenörler katıldı.

- Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Kafkas

-TÜFAD

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement