Türk Boksunda Yeni Dönem - Son Dakika
Spor

Türk Boksunda Yeni Dönem

Türk Boksunda Yeni Dönem

Boks Milli Takımlar Başantrenör Yardımcısı David James Pocknell, Türk boksunda yetenekli çok sayıda sporcunun bulunduğunu söyledi.

05.09.2013 11:22  Güncelleme: 11:31

SERDAL KALAYCI - Boks Milli Takımlar Başantrenör Yardımcısı David James Pocknell, Türk boksunda yetenekli çok sayıda sporcunun bulunduğunu ifade ederek, "Bu yetenekleri ortaya çıkarıp sunmamız gerekiyor" dedi.

Yeni yapılanma içine giren federasyonda milli takımlar başantrenörlüğüne getirilen İngiliz Terry Edwards'ın yardımcılığını yapan aynı ülkeden Pocknell, AA muhabirinin sorularını yanıtlayarak, göreve başladığı 3 haftalık süre içinde Türk boksunun sorunları ve yapılması gerekenlerle ilgili gözlemlerini aktardı.

Türk boksunun daha iyi yerlere gelebilmesi için sistemli çalışma, uluslararası organizasyonlara daha çok katılım ve gelişimin önemli olduğunun altını çizen Pocknell, "Türk boksunu daha iyi yerlere getirmek için daha çok çalışmalıyız. Yetenekli çok sporcu var. Yetenekler orada duruyor. Bu yetenekleri ortaya çıkartıp, sunmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Madalya kazanınca olay bitmiyor"

Sporcuların kendilerini geliştirebilmesi için, kazandıkları başarıların ardından daha çok çalışması gerektiğini vurgulayan Pocknell, "Çünkü madalya kazanınca olay bitmiyor" dedi.

Özellikle uluslararası alanda kazanılan madalyaların ardından bu başarıların devamının gelmesi gerektiğini anlatan Pocknell, "Orta seviyede çok yetenek var. Bu yetenekleri ortaya çıkarıp uluslararası alanda başarılı olmak için daha çok çalışmalı, daha çok maç yapmalı. Sporcular uluslararası organizasyonlarda madalya kazandıktan sonra aynı seviyede kalıyorlar. Aynı seviyede kalmamaları için daha çok çalışıp, seviyelerini daha da artırmaları gerekiyor. Çünkü madalya kazanınca olay bitmiyor. Sporcuların kendilerini geliştirmek için devamlı çalışmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Uluslararası turnuvalara daha çok katılmalıyız"

Pocknell, sıkı çalışmanın yanında tecrübenin artması için daha çok uluslararası organizasyona katılmanın önemli olduğunu kaydetti.

Kendi sistemlerini oturtabilmek için ne kadar zaman alacağı sorusuna verdiği yanıtta Pocknell, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim sistemimizi oturtabilmek için belki bir yıl belki iki yıl gerekebilir. Önümüzde projeler var. Uluslararası organizasyonlar, şampiyonalar... Kendimizi bunlara odakladık. Uluslararası turnuvalara daha çok katılmalıyız. Bu turnuvalarda kazanırız, kaybederiz önemli değil. Önemli olan boksumuzu geliştirmek olmalı. Ana hedefe giderken mutlaka kendimizi daha çok uluslararası turnuvada denemeliyiz ve bu doğrultuda çalışmalıyız."

Milli takımın tecrübeli antrenörü Cengiz Cihangiroğlu da bu yıl katıldıkları çok sayıda turnuvada sporcuların önemli tecrübeler edindiğini belirterek, yeni çalışma dönemiyle ilgili "Sürekli kamplarımız olmalı ve turnuvalara katılmalıyız. Turnuvalar sporcular için çok önemli. İnşallah yeni antrenörümüzle beraber 2014 yılında 5-6 uluslararası turnuvaya katılacağız" diye görüşlerini aktardı.

Bu arada, Boks Milli Takımlar Başantrenörlüğü'ne getirilen Edwards'ın 2000, 2004 ve 2008 Olimpiyat Oyunları'nda İngiltere Boks Milli Takımı'nın başantrenörlüğünü, 2012 Olimpiyatları'nda boksun genel direktörlüğünü yaptığı bildirildi. İngiliz Milli Takımı'nda 6'şar Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda başantrenörlük görevi üstlenen Edwards'ın 2005 ve 2008 yıllarında İngiltere'de yılın spor adamı seçildiği kaydedildi. Pocknell'in ise bu tecrübelerinde Edwards ile beraber çalıştığı belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk Boksunda Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement