
İlginç ileri teknoloji çözümleri üzerine çalışan Google X Labs bölümü, bu aralar birbirine takılabilir ekranlarla uğraşıyormuş.
The Wall Street Journal'a sızdırılan bilgiye göre, Google ekran teknolojisinde büyük bir yenilik yapmaya hazırlanıyor olabilir. Firmanın teknoloji üreten bölümü olan "Google X Labs", şu aralar birbirine bağlanan ve büyük tek bir ekrana dönüşebilecek bir modüler ekran çözümü üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.
Google X Labs'in ilginç başka projeleri arasında drone paket dağıtma servisi ve kendi kendine gidebilen akıllı araba da var. Bu proje Google X bölümünün ekranlar üzerine uzmanı, eski MIT (Massachusetts Institute of Technology) profesörü Mary Lou Jepsen tarafından yürütülüyormuş. Jepsen daha önce düşük enerjili mobil ekranlar tasarlayan Pixel Qi firmasının kurucusuydu.
Uzmanlar LEGO gibi birleşen ekran üretiminde en büyük problemin, iki cihaz arasında kesintisiz imaj geçişi olduğunu söylüyorlar. Yani birden fazla ekranı yanyana takınca, aralarındaki görünen çizgileri nasıl yokedebilirsiniz? Google X Labs bunu çözerse, modüler dev ekranlarla ilgili çok yenilikçi kullanım alanları meydana çıkabilir. Ama tabii Google X'in üzerinde çalıştığı her proje hayata geçirilecek diye bir şey yok.
Bu sene 16. yaşını kutlayan Google, yenilikçi projeleri ile bizleri şaşırmaya daha uzun süre devam edecek galiba.
The post Google X Labs, Modüler Ekranlar Üzerinde Çalışıyor appeared first on Silikon Vadisi TV.
Son Dakika › Teknoloji › Google X Labs, Modüler Ekranlar Üzerinde Çalışıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?