İşler Karıştı! - Son Dakika
Teknoloji

İşler Karıştı!

İşler Karıştı!

Son dönemde su yüzüne çıkan büyük güvenlik faciaları, internet devinin satışı konusunda işleri karıştırdı!

18.12.2016 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

, ABD'li operatör Verizon için bardağı taşıran son damla oldu. Verizon bu yılın başlarında Yahoo'yu 4.83 milyar dolara satın almak istediğini açıklamıştı. Ancak Yahoo'nun iki büyük güvenlik faciasından sonra bu anlaşma da yokuş aşağı gitmeye başladı.

Temmuz ayında imzalanan anlaşmadan bir hafta sonra, 200 milyon kullanıcıyı etkileyen olası bir veri ihlaline ilişkin söylentiler yayılmaya başladı. Yahoo, Eylül ayında sistemlerinin 2014 yılında 500 milyondan fazla hesaba ilişkin bilgilerin ele geçirildiği ciddi bir veri ihlali yaşadığını doğruladı. Olayı ayrıntılarıyla tespit etmek için iki yıl gecikmesinin dışında, Yahoo'nun kamuya açıklama yapmadan iki gün öncesine kadar Verizon'a hiçbir şey bildirmediği de ortaya çıktı.

Tüm bu gelişmelerin üzerine Verizon'ın, anlaşmaya varılan para miktarından indirim talep ettiği söyleniyor. Bundan da öte şirket anlaşmayı tamamen iptal de edebilir. Yahoo'nun bu hafta ikinci bir veri sızıntısını açıklamasıyla birlikte bu söylentiler tekrar su yüzüne çıktı. Bu seferki sızıntı ilkinden bile büyük, Yahoo'nun yaptığı açıklamaya göre bu güvenlik açığından yaklaşık bir milyar insan etkilenmiş olabilir.

Yahoo, iki şirketin birleşmesinin önünde bir engel bulunmadığını açıklasa da, bu büyük başarısızlıklar şirkete oldukça pahalıya patlayabilir. Çünkü Verizon ya anlaşmayı tamamen iptal edecek, ya da anlaşılan para miktarından kesinti yapacak.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji İşler Karıştı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement