Mahmut Saral - - Akıllı telefon pazarına güçlü bir oyuncu daha dahil oldu diyebiliriz. Snapdragon 800 serisi çipset kullanan Android telefonların en yenilerinden olan LG G2, hem performansı, hem de fiyatıyla dikkat çekiyor. Zira son günlerde en çok konuşulan ürünlerden bir tanesi. Bir süre önce, sitemizde LG G Pro incelemesine yer vermiş ve telefondan memnun kaldığımızdan bahsetmiştik. LG G2 de bu memnuniyeti biraz daha ileriye taşıyor. Eğer yeni bir üst düzey Android almayı düşünüyorsanız, daha en başından söyleyelim, LG G2'yi mutlaka göz önünde bulundurun.
Yüksek çözünürlüklü inceleme videosu için tıklayın.
Tasarımda dikkat çekici detay: Fiziksel tuşlar arka tarafta
LG G2, kaygan bir plastik malzemeye sahip. 5.2 inç değerinde ekranı bulunan ürün, 8.9mm kalınlığında ve 143 gram ağırlığında. Tek elle kullanılabilir şekilde tasarlanan cihaz, kaygan plastik malzemesi sebebiyle bir süre sonra elde terlemeye sebebiyet verebiliyor ve bu da kullanımı biraz da olsa zorlaştırıyor.
5.2 inç değerinde ekran, cihazın ön tarafında büyük bir alanı kaplıyor. Özellikle çerçevelerin yanlardan inceltilmesi, ekranı daha bir ön plana çıkarmış, ancak öte yandan da sağlamlık hissiyatı konusunda bazı şüpheler oluşturmuyor değil. Örneğin, cihazı tutarak biraz sağa sola esnettiğinizde, bazı gıcırdama sesleri duyabiliyorsunuz. Görünen o ki, kasası pek de sağlam değil. Dikkatli kullanmakta yarar var. Ekranda kullanılan cam ise, Corning'in Gorilla Glass 2'si.
#Sayfa#
Telefonun arka tarafına baktığımızda ise, 13MP değerdeki kamerayı, flash ışığıyla birlikte görüyoruz. Kamera ve ışığının altında ise, 3 tane fiziksel tuş yer alıyor. Orta kısımda güç tuş, üst ve altında ise ses seviye tuşları bulunuyor. Kamerayı açtığınızda, bu ses seviye tuşlarını zoom in ve out yapmak için de atayabiliyorsunuz. Ön kısımda hiçbir fiziksel tuş yer almazken arka tarafta 3 tane olması, ister istemez kullanıcılara yeni alışkanlıklar aşılayacaktır ve alışmak için biraz süre geçirmeniz gerekebilir.
Peki ekran kilidini açmak için her seferinde arkadaki güç tuşuna mı basmamız gerekiyor?
Hayır, böyle bir zorunluluk yok.Telefon uyku modundayken ekrana seri olarak iki kere dokunursanız, telefon uyku modundan çıkıyor ve ekran kilidini açabiliyorsunuz. Aynı şekilde, ekranın boş bir yerine seri olarak iki kere dokunduğunuzda da uyku moduna geri dönüyor. Alıştıktan sonra bu yöntemlerin hızlı kullanım için iyi olduğunu görüyorsunuz. Tabii arada ufak tefek pürüzler de çıkıyor, ama genel olarak stabil işliyor bu sistem.
Ekran demişken, ekran da ekran yani
LG G2'de bulunan 5.2 inç değerindeki IPS LCD ekran, 442ppi değerinde ve FullHD çözünürlük sunuyor. Farklı ışık ve görüş açılarında, oldukça başarılı ve keskin görüntü sunduğunu söyleyebiliriz. Ekranın dokunmatik hassasiyeti de oldukça iyi ve en iyi ekranlı Android'lerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Gorilla Glass 2'ye de sahip olduğunu tekrar edelim.
#Sayfa#
Snapdragon 800 ailesine bir üye daha
Yeni çıkan birçok üst düzey telefon gibi LG G2'de de Snapdragon 800 çipseti bulunuyor. 2.26Ghz değerde 4 çekirdekli Krait 400 işlemcisi, 2GB RAM'i ve Adreno 330GPU'su, LG G2'yi en performanslı telefonlardan bir tanesi olarak tanımlıyor. Dahili bellek olarak 16 ve 32GB'lık modellerinin bulunduğu ürün, microSD kart desteği sunmuyor ve böylelikle bir zayıf yönüyle daha karşılaşmış oluyoruz. Bizim incelediğimiz model, 16GB'lık versiyondu ve yaklaşık 11GB'lık boş disk alanımız vardı.
Teknik özellikleri bir de görselle size sunmamız gerekirse, işte tam da böyle bir tablo var karşımızda:
Android 4.2.2 işletim sistemi kullanan ürün; hem menüler arası geçişlerde, hem uygulama, hem de 3 boyutlu oyun çalıştırma esnalarında oldukça başarılı. Dikkatimi çeken bir performans kaybının olmadığını söyleyebilirim.
#Sayfa#
Başarılı kamera performansı
Telefonun ön kısmında 2.1MP, arka kısmında da 13MP kamera bulunuyor. Ön kameranın hem görüntülü görüşme, hem de video-fotoğraf çekim performansı başarılı. 1080P video çekebildiğini belirtelim.
LG G2'nin kamerasıyla çekilmiş fotoğraflara ulaşmak için tıklayın.
Arka kameraya geldiğimizde ise, 1080P olarak 60FPS değerinde video çekebildiğini söyleyelim. Fotoğraf çekim kalitesi de başarılı ve özellikle gündüz çekimlerinde çok güzel sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Düşük ışıklı ortamlarda da iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Yakın çekimler için flash ışığı da emrinizde zaten. Tüm bunların yanında, LG'nin fotoğrafların kalitesi için yazılımsal düzenleme desteği de bulunuyor.
Yarı yolda bırakmayan batarya
Telefonda 3000mAh değerinde sabit bir batarya var. Bu batarya sayesinde 1 günü rahatlıkla görebiliyorsunuz, hatta bazen ikinci güne de ulaşabiliyorsunuz. Gün ortasında yarı yolda bırakmayacağını söyleyebiliriz.
NFC, Bluetooth4.0, kızıl ötesi, internet gereksinimi duymayan FM radyosu (root yapınca görünüyor) gibi özellikleri de bulunan ürün, ülkemizde 1450-1600TL civarında fiyatlarda satın alınabiliyor. Ürünün özellikle ekranı, çalışma performansı ve fiyatının dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Ancak sağlamlık hissiyatı konusunda zayıf kalması ve microSD kart desteğinin olmamasını da zayıf yönleri olarak belirtebiliriz.
Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Son Dakika › Teknoloji › Lg G2 (D802) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?