Nexus 6 Sürekli Sizi Dinleyebilir. İşte Yeni İddialar! - Son Dakika
Teknoloji

Nexus 6 Sürekli Sizi Dinleyebilir. İşte Yeni İddialar!

Nexus 6 Sürekli Sizi Dinleyebilir. İşte Yeni İddialar!

Motorola ve Nexus 6 iddiaları üstüne yeni söylentiler eklendi.

29.07.2014 19:15
Hasan Uğur Nayır - -

LG, Nexus 6'yı geliştirmediğini açıklayarak birçok kişiyi ters köşeye yatırmıştı. Daha sonra HTC ve Samsung'un isimleri gündeme geldi. Ama daha yeni yayınlanan raporlara göre Motorola, "Shamu" kod adlı Nexus 6 üstüne çalışıyor. Yeni bir iddiaya göre Motorola, yeni Nexus cihazda Active Display ve sürekli dinleme özelliklerine de yer verecek.


Active Display özelliğinde kullanıcı telefon kilitli veya uyku modunda olsa bile, bildirimleri görebiliyor, saat ve tarih gibi detaylara bakabiliyor, belirlediği kısa yollar sayesinde direkt olarak uygulamalara erişebiliyor. Bunları yaparken de, o esnada kullanmadığı tüm uygulamalar, hatta ekranın bir kısmı da dahil olmak üzere kapanıyor ve böylece enerji tasarrufu sağlanıyor.


Sürekli dinleme moduna gelince, Moto X'te olan bir özellik. Moto X'te sürekli dinleme hem yazılımsal hem de donanımsal olarak destekleniyor. X8 Mobile Computing System'in doğal dil işleme çekirdeği, ses ayrıştırma özelliğine sahip. Aslında bir yandan bu özellikler "X8 Mobile Computing System" gibi özel bir yonganın Nexus 6'ta olabileceğini akıllara getirmiyor değil. Ama sadece bir varsayım.


5.9 inç'lik ekrandan zaten bahsedilmişti, herhalde Full HD olacaktır. Geri kalan özellikler piyasadaki üst düzey telefonların sunduğu özelliklerle benzer olur. Bu varsayımdaki özel yongadan daha yüksek ihtimal. Bir de Android Police'ın haftasonu raporunda parmak izi özelliği geçiyor. Ama şöyle ilginç bir dip not daha var. The Information'a göre Nexus cihazlar diğer üreticiler için referans cihaz eğiliminde olabilir, yani Nexus 6 veya kod adıyla Shamu tüketiciyle buluşmayabilir. Şimdilik söylenenler bu kadar.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Nexus 6 Sürekli Sizi Dinleyebilir. İşte Yeni İddialar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement