Samsung Galaxy S24 Serisi ile Birlikte Galaxy AI Tanıtıldı - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Galaxy S24 Serisi ile Birlikte Galaxy AI Tanıtıldı

Samsung Galaxy S24 Serisi ile Birlikte Galaxy AI Tanıtıldı

Samsung, dün akşam gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğinde yeni amiral gemisi serisi Galaxy S24'ü tanıttı. Bu seride yer alan yapay zeka özellikleri Galaxy AI çatısı altında toplandı ve 2025 yılına kadar ücretsiz olarak sunulacak. Ancak, 2025 yılı sonunda ücretli bir katmana geçebilir. Galaxy AI, mesaj çevirme, telefon görüşmelerini çevirme, ton ayarlama, fotoğrafları düzenleme ve ses transkripsiyonlarında konuşmacı tanımlama gibi önemli özellikler sunuyor.

18.01.2024 18:31  Güncelleme: 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung, dün akşam (17 Ocak) gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğinde beklenen amiral gemisi serisi Galasx S24'ü tanıttı. Etkinliğe akıllı telefonların yanı sıra Galaxy AI damgasını vurdu. Yeni seriye güç verecek yapay zeka için Samsung'dan bir açıklama geldi.

Samsung Galaxy AI 2025 yılına kadar ücretsiz olacak

Samsung, S24 serisine dahil ettiği yapay zeka özelliklerini Galaxy AI çatısı altında topladı. Artık günümüzde birçok yapay zeka ürünü, ücretli bir katman sunuyor. Görünüşe göre Samsung da böyle bir yol izleyecek. Galaxy S24 serisinde tamamen ücretsiz olan özellik Galaxy AI, 2025 yılının bitimiyle yeni bir ücretli katmana geçebilir.

Samsung Galaxy S24 Serisi ile Birlikte Galaxy AI Tanıtıldı

Samsung, bu durumu şu cümlelerle ifade ediyor;

Galaxy AI özellikleri, desteklenen Samsung Galaxy cihazlarında 2025 yılı sonuna kadar ücretsiz olarak sunulacak. Üçüncü taraflarca sağlanan yapay zeka özellikleri için farklı koşullar geçerli olabilir

Samsung, Unpacked etkinliğinde Galaxy Ring'i tanıttı

Samsung'un söylediklerine bakılırsa ücretli katmanın gelmesi henüz kesin değil. 2026'ya girerken Galaxy AI özelliğinin ücret alacağını açıkça belirtmese de böylesine olası bir durumun önünü açıyor. "Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki katman mı olacak, yoksa tamamen mi ücretli aboneliğe geçecek?" gibi soruların henüz yanıtı bulunmuyor.

Samsung Galaxy S24 Serisi ile Birlikte Galaxy AI Tanıtıldı

Galaxy AI isimli üretken yapay zeka ilk aşamada sadece S24 ailesinde bulunacak. Yapay zekanın sunduğu bazı önemli özellikler şu şekilde:

Mesajları ve belgeleri gerçek zamanlı olarak çevirme

Telefon görüşmelerini 13 farklı dil arasında çevirme

Göndermeden önce tonu ayarlamak için mesajları yeniden yazma

Yapay zeka kullanarak düzenlenmiş fotoğrafları doldurma

Ses transkripsiyonlarında konuşmacıları tanımlama

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Samsung Galaxy S24 Serisi ile Birlikte Galaxy AI Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement