Sekiz Çekirdekli Akıllı Telefonlar İçin 2014 Kötü Geçecek - Son Dakika
Teknoloji

Sekiz Çekirdekli Akıllı Telefonlar İçin 2014 Kötü Geçecek

Sekiz Çekirdekli Akıllı Telefonlar İçin 2014 Kötü Geçecek

Sektör analistlerine göre gerçek sekiz çekirdekli cihazlar bile pazardaki dengeleri değiştiremeyecek.

15.03.2014 17:32
Burçin Aygün - -

Endüstri kaynaklarına göre bu yıl piyasaya çıkması beklenen sekiz çekirdekli işlemci yongasına sahip akıllı telefonlar için pek de iyi geçmeyecek. Bunun en büyük sebebi ise, kar marjlarını yüksek tutmak isteyen bazı Çinli şirketlerin giriş ve orta seviye telefonlara ağırlık vermesi ve bu cihazların da genellikle dört çekirdekli yongalara sahip olması.


Bu önemli detayın yanısıra MediaTek'in gerçek sekiz çekirdeklisi MT6592 çipi çok sayıda üreticinin ağzını sulandırmış olsa da, çoğu şirket henüz gerçek octa-core'lar için kendisini hazır görmüyor. Öte yandan MediaTek'in dört çekirdekli yongalar ile gerçek sekiz çekirdekli arasındaki fiyat aralığını yüksek tutması da önemli markaların geri adım atmasına sebep oluyor.


Son olarak Samsung'un uluslararası Samsung Galaxy S5 akıllı telefon modeli, şirketin kendi ürünü olan Exynos sekiz çekirdekli çiple piyasaya çıkacak olsa da, önemli analizciler sektörde beklendiği kadar büyük bir etkinin yaratılamayacağı görüşünde. Kısacası sekiz çekirdekli akıllı telefonlar için 2014 yılı pek verimli geçmeyecek gibi.



Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sekiz Çekirdekli Akıllı Telefonlar İçin 2014 Kötü Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement