Solar Impulse San Francisco'da Havalandı - Son Dakika
Teknoloji

Solar Impulse San Francisco'da Havalandı

Solar Impulse San Francisco\'da Havalandı

Güneş enerjisiyle çalışan uçak "Solar Impulse" geçtiğimiz gün hazırlık amacıyla San Fransisco'da havalandı.

25.04.2013 22:00

Emre Çetinkaya - - Güneş enerjisiyle çalışarak tek bir damla yakıt harcamadan kıtalararası uçuş yapabilen ve güneş enerjisiyle uçarak en uzun uçuş rekorunu kırarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Solar Impulse ABD'yi bir uçtan diğerine kat etmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

İsviçreli işadamı-pilot Andre Borschberg ve kurduğu Solar Impulse ekibi tarafından geliştirilen uçak Solar Impulse, Silikon Vadisi'nde yer alan Araştırma Merkezi'nde 1 Mayıs'ta başlayacağı ABD turu için son hazırlıklarını yapıyor. Bu hazırlıklar kapsamında San Francisco'da havalanan Solar Impulse, kentin simgesi olan Golden Gate Köprüsü üzerinde uçtu.

Gündüz biriktirdiği enerjiyle geceleri de uçuşunu gerçekleştirebilen Solar Impulse, ABD turu kapsamında önümüzdeki hafta San Francisco'da uçuşuna başlayacak ve Phoenix, Dallas, Atlanta, Washington ve New York'tan geçerek Temmuz ayı başlarında uçuşunu tamamlayacak. ABD'yi bir uçtan uca geçecek olan Solar Impulse'nin bu uçuşu firmanın internet sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

Jumbo jet büyüklüğündeki dört motorlu "güneş uçağı", 64 metre kanat genişliğinde ve enerji depolayan 12 bin güneş hücresine sahip. Boeing 747-100 tipi uçaktan daha büyük olan uçak özel malzemesi sayesinde ortalama bir otomobilden daha hafif. Solar Impulse'nin İsviçre'deki 24 saatlik deneme uçuşunu hala izlemediyseniz sizi buraya alalım.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Solar Impulse San Francisco'da Havalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement