Transformer Book TX300 testte - Son Dakika
Teknoloji

Transformer Book TX300 testte

Transformer Book TX300 testte

Asus'un performansıyla ve tasarımıyla öne çıkan Windows'lu laptop - tablet'ini test ettik!

06.11.2013 02:00

Çıkarılabilir klavyeli, Android'li ilk Asus Transformer'dan bu yana seri oldukça genişledi. Windows 8'in çıkışıyla beraber Asus, melez modellere ağırlık vermeye başladı. Bu yazımızda ise performansıyla öne çıkan Asus Transformer Book TX300'ü inceleyeceğiz.

Transformer Book TX300'ün ait olduğu seriyi ilk olarak IFA 2012'de görmüştük. Cihazın piyasaya sürülmesi ise fazlasıyla uzun sürdü. Asus'un yüksek performans ve en iyi tasarımı göstermek üzere geliştirdiği "kahraman ürün" olarak adlandırılan Transformer Book TX300, Türkiye'de yaklaşık 2.000 TL'ye satılıyor.

TX300, ince, fırçalanmış alüminyum gövdesiyle görünüm anlamında MacBook Air'in gerisinde kalmıyor. Laptop'un gizli özelliği ise 13 inç'lik ekranının klavyeden ayrılarak bir tablete dönüşebilmesi. TX300'ün en yakın rakipleri arasında Sony VAIO Duo 12, Dell XPS 12, yine Asus'un Taichi'si, Lenovo Yoga 13 ve Microsoft Surface Pro bulunuyor.

Asus'un rakiplerinin en önemli sorunu, klavye dock'larının sıkışıklığı, kötü performansları ve eşdeğer laptop'lardan daha pahalı olmaları. Bu ise çoğu kullanıcı için iPad gibi bir seçeneğin daha cazip hale gelmesi demek. TX300 ise size tablete dönüşebilen, güçlü bir laptop sunuyor. Tek sorun, bu tabletin 13 inç'lik ekrana ve 900 gram ağırlığa sahip olması.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Transformer Book TX300 testte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement