Türkiye'nin Resmi Logosunda Wacom İmzası - Son Dakika
Teknoloji

Türkiye'nin Resmi Logosunda Wacom İmzası

Türkiye\'nin Resmi Logosunda Wacom İmzası

1993 yılından bu yana yaratıcı endüstrilere hizmet vermek amacıyla kurulan dDf, (dream design factory) 360 derece entegre pazarlama iletişimini benimsemiş,...

21.05.2014 04:03
-

Sisteminde adquarters reklam ajansı, tec (travel event company) turizm etkinlik ajansı, idf (international design fairs) fuarcılık ve "lifestyle marketing'' şirketi, ve dDf entegre marketing şirketleriyle bir kurum kimliği çalışmasından reklam filmine; bir sergi organizasyonundan bir fuar standına; her türlü iletişim alanında yaratıcı uygulamalar ve prodüksiyonlar yapan şirket, gerek yurtiçi gerek yurtdışında birçok müşteriye hizmet veriyor.


Wacom dDf için vazgeçilmez bir marka


Wacom ürünlerinin dDf tasarım atölyelerinin vazgeçilmez markası olduğunu belirten şirketin Genel Müdürü Arhan Kayar, "gerek grafik, gerek 3D tasarımlarım çalışmalarımızda Wacom ürünlerini aktif olarak kullanıyoruz. dDf grubu olarak sürekli yenilikleri ve inovasyon içeren teknoloji ve uygulamaları yakından takip ediyoruz. Tabii ki Wacom ürünleri bu konuda öncü, keşfetmemiz fazla zaman almadı " dedi.


Türkiye Logosu Wacom ile geliştirildi


Wacom ile birçok güzel projeye imza attıklarını belirten Arhan Kayar, bu projelerden kendileri için en önemlisinin "Türkiye Logosu" Projesi olduğunu vurguladı. Kayar, "Türkiye logosunun ilk eskiz ve tasarımları çini mürekkebi ve kesik uçlar ile yapıldı. İlerleyen yıllarda her dile uygulayarak Wacom tabletleri kullanılarak yıllar içerisinde geliştirildi. Biz Türkiye logosunu iletişim yapılan her ülkenin dilinde ve kaligrafi tekniğinde yazılmasının dünya turizm trendleri açısından stratejik olarak doğru olacağını saptadık.


Lale figürünün tarihi bir önemi vardı


Lale figürünü ise güncel anlamda stilize edilerek bağlayıcı bir unsur olarak kullanılmasını tercih ettik. Lale aynı zamanda geçmiş ile gelecek arasındaki ilişkiyi kurma açısından bağlayıcı bir figür olarak kullanılmıştır. Orta Asya'dan Anadolu'ya Türkler tarafından getirilmiş; Selçuklu ve Osmanlı döneminde edebiyatta, ebru ve hat sanatında yaygın olarak kullanılmıştır. Osmanlı Saraylarının en değerli çiçeği olarak kabul edilir ve bir dönem dünyada değerin simgesi olarak kabul edilmiştir. 16. Yüzyıldan sonra Avrupa'da popüler olmuştur. Günümüzde Türkiye'nin yükselen değerinin simgesi olarak da kabul edilmektedir. Bu açıdan lale figürünün tarihi bir önemi vardı. Stilize lale formu üç parça ve renkten oluşmaktadır ve orijinal bir İznik çinisinden alınarak stilize edilmiştir. Logo kırmızı, mavi ve yeşilden oluşmakta ve altta yer alan kaligrafik olarak geliştirilmiş 36 ayrı dilde yazılmış olan Siyah Türkiye yazısının üzerinde bulunmaktadır. Kırmızı; hayatı, azmi ve mutluluğu simgelemektedir. Mavi; gökyüzünü ve sonsuzluğu simgelemektedir. Yeşil ise; doğanın rengi olarak bilinir, huzur ve güven verici bir renktir. Logo T.C.Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından 1999 yılında açılan tanıtım konkurunda jüri tarafından seçilmiş ve 2000 yılından itibaren lokal uygulamaları ile bütün dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır." dedi.


Wacom'un her ürününü kullanıyoruz


dDf'de Wacom ürünleri kullanılmaya başlandığından beri daha özgür, deneysel tasarımlar ortaya çıktığını vurgulayan Kayar, "ileri derecede yaratıcılık içeren son derece hızlı tasarımlar ve sunumlar gerçekleştiriyoruz. Bu bizim hem yeni işler almamızı hem de aldığımız işlerdeki başarı oranlarımız arttırdı. Bu yüzden en basit ürünlerinden en gelişmiş ürünlerine kadar farklı kategoride her Wacom ürününü kullanıyoruz." dedi.




Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Türkiye'nin Resmi Logosunda Wacom İmzası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement