Uçan Kaykayın Sahte Olduğu Doğrulandı - Son Dakika
Teknoloji

Uçan Kaykayın Sahte Olduğu Doğrulandı

Uçan Kaykayın Sahte Olduğu Doğrulandı

Böyle bir gelecek henüz daha gelmedi.

06.03.2014 12:33
Mahmut Saral - -

Dün paylaştığımız bir videoda, HUVr isimli bir teknoloji şirketinin uçan kaykay geliştirdiğinden ve bunu Tony Hawk, Moby gibi ünlü isimlerle tanıttığından söz etmiştik.


Ünlü Geleceğe Dönüş (Back to the Future) film serisinde Marty McFly'ın kullandığı bu kaykayın yakında herkese sunulabileceği konuşuluyordu. Ancak öte yandan, videonun altında yer alan yorumlar da dahil birçok kişi bu videonun sahte olduğunu düşünüyordu. Zira kaykayın hiçbir özelliği gösterilmediği gibi tek tuşla hızlıca çalışması, çalışırken çevreye hiçbir görsel etki bırakmaması da garipti. Açıkçası, filmde kullanılan kaykayın bir benzerinin plastik, metal ve ahşap malzemeler kullanılarak yapılmışıydı bu ürün.


Nihayet bu video hakkında Lloyd'tan da bir açıklama geldi. Filmde Emmett Brown karakterini canlandıran Christopher Lloyd, videoda gösterilenlerin gerçek olmadığını ve bundan dolayı üzgün olduğunu dile getirirken, ancak bu kaykayın bir gün gerçek hayatta yerini alacağına inandığını da ekledi.



İyi bir viral çalışma oldu denilebilir. Neden mi? Çünkü hazırlanan video, YouTube'da 3 günde 8 milyondan fazla kez izlenmiş bile. Bilim kurgu filmlerinin çoğu kez teknolojiye esin kaynağı olduğunu ve filmlerde gördüğümüz birçok şeyin gerçeğe dönüştüğünü göz önüne alırsak, belki bu kaykay da günün birinde gerçeğe dönüşecektir...


Bu arada, bu video için şu adreste yorumların beklenildiğini de ekleyelim:


www.facebook.com/funnyordie



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Uçan Kaykayın Sahte Olduğu Doğrulandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement