Windows 8'li Bilgisayar Sayısı Nihayet Vista'yı Geçti - Son Dakika
Teknoloji

Windows 8'li Bilgisayar Sayısı Nihayet Vista'yı Geçti

Windows 8\'li Bilgisayar Sayısı Nihayet Vista\'yı Geçti

Microsoft'un son işletim sistemi Windows 8, yayınlandıktan 8 ay sonra Vista'yı nihayet geçebildi.

04.07.2013 11:00

Emre Çetinkaya - - Microsoft'un bundan yaklaşık sekiz ay önce yayınladığı işletim sistemi Windows 8'in pek başarılı olduğu söylenemez. Hatta beklentilerin çok çok altında kaldığını bile söyleyebiliriz. Bunun için kullanıcıların yorumlarına göre işletim sistemini şekillendiren ve Windows 8'deki eksikleri gidermeye çalışan Microsoft, Windows 8.1 ile birçok yeniliği kullanıcılara sunmuştu. Şimdi bu çalışmaların meyvesini verdiği görülüyor.

Windows 8, bu çalışmalar sonucunda aradan geçen sekiz aydan sonra nihayet Windows Vista'yı geride bırakmayı başardı. Artık dünyada Windows 8 yüklü bilgisayar sayısı Windows Vista yüklü bilgisayar sayısından fazla. Net Applications ve Statcounte'ın istatistiklerine göre geçtiğimiz Haziran ayı itibariyle yüzde 5.1'lik pazar payına ulaşan Windows 8, yüzde 4,62'lik pazar payına sahip olan Windows Vista'yı geride bıraktı.

Öte yandan tahmin edebileceğiniz üzere bu alanda Windows 7 hegomanyasını sürdürüyor. Pazarın tam yüzde 44,37'sine sahip olan Windows 7'yi ise yüzde 37,17'lik pazar payı ile Windows XP izliyor.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Windows 8'li Bilgisayar Sayısı Nihayet Vista'yı Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement