Malezya, Çinli turistleri çekmek için Altın Hafta tatilini fırsat olarak değerlendiriyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Turizm

Malezya, Çinli turistleri çekmek için Altın Hafta tatilini fırsat olarak değerlendiriyor

Malezya, Çinli turistleri çekmek için Altın Hafta tatilini fırsat olarak değerlendiriyor
01.10.2023 14:22

Malezya turizm sektörü, Çin'in sekiz günlük Altın Hafta tatilinin başlamasıyla pandemi nedeniyle durgun seyreden işlerin telafisi için ülkeye gelecek turist sayısını artırmayı hedefliyor. Malezya İç Turizm Birliği Başkan Yardımcısı Mint Leong, Çinli turistlerde istikrarlı bir artış olduğunu belirtirken, turizmde rekabet gücünü artırmak için kapıda vize ve daha uzun vize süreleri gibi politikaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

KUALA LUMPUR, 1 Ekim (Xinhua) -- Çin'in sekiz günlük Altın Hafta tatilinin başlamasıyla Malezya turizm sektörü, pandemi nedeniyle yıllardır durgun seyreden işlerin telafisi için ülkeye gelecek turist sayısını artırmayı bekliyor.

29 Eylül'de başlayan Altın Hafta, Çin'de Güz Ortası Festivali ve Ulusal Gün'ü kapsayan bir haftalık dönemi kapsıyor.

Malezya İç Turizm Birliği Başkan Yardımcısı Mint Leong Xinhua'ya yaptığı açıklamada, genel olarak turist sayısı pandemi öncesi seviyelerin altında kalsa da Çinli turistlerde istikrarlı artış olduğunu belirtti.

Leong, "Çinli turistler yaz tatilinden sonra Altın Hafta'da yavaş ancak istikrarlı şekilde Malezya'ya gelmeye başladı, ne yazık ki sayıları eskisi kadar çok değil. Yine de geliyorlar ve en az beş gün dört gece kalıyorlar. Bu, kısa süreli konaklamalara kıyasla bir gelişme" dedi.

Malezya'nın turizmde diğer ülkelerle sıkı rekabet içinde olduğunu belirten Leong, karar vericileri, pandemi sonrası tatile çıkmak isteyen turistleri ülkeye çekmek için kapıda vize ve daha uzun vize süreleri gibi ülkenin turizmde rekabet gücünü artıracak politikaları uygulamaya çağırdı.

Leong, yıl sonunda kıştan kaçmak isteyen Kuzey Yarımküre'deki turistleri ülkeye çekmek için hızlı hareket etmenin önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Turizm Malezya, Çinli turistleri çekmek için Altın Hafta tatilini fırsat olarak değerlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement