TİTCK tarafından başlatılan yeni düzenleme kapsamında ilaçlarda Elektronik Kullanma Talimatı (e-KT) uygulamasına kademeli olarak geçildi. Belirlenen takvim doğrultusunda 1 Ocak 2027 itibarıyla tüm ilaç ambalajlarında zorunlu hale gelecek uygulama ile vatandaşlar; ilacın kullanım şekli, dozajı ve yan etkileri gibi tüm detaylara kutu üzerindeki karekodu telefon veya tabletleriyle okutarak dijital ortamda ulaşabilecek.
Yeni yasal düzenleme optik sektörü tepkisiyle karşılandı, TİTCK'da görev değişikliği oldu.
TİTCK, ilaç erişim sorunlarını hızlı tespit için 444 4 680 numaralı hat oluşturdu.
Prof. Dr. Ayar, çocuk yüz boyalarının güvenlik testinden geçmediğini ve riskli kimyasallar içerdiğini açıkladı.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun yeni düzenlemesiyle, eczanelerde yapılan ateş, tansiyon, boy, kilo ve bel çevresi ölçümleri artık doğrudan e-Nabız'a aktarılacak. Böylece vatandaşlar verilerine kolayca ulaşabilecek, doktorlar da özellikle kronik hastalık takibini daha etkin şekilde yapabilecek.
Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Uğur Poyraz'ın veteriner atanmasıyla ilgili açıklamasını kınadı.
Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), bir firmaya ait mide balonu sisteminin uygulanmasını AB Komisyonu'nun nihai kararına kadar tedbir amaçlı durdurdu.
Hatay merkezli 8 ilde depremzedelere dağıtılması gereken ilaçları dağıtmadıkları halde sahte evrak ve faturalarla dağıtılmış gösterip ödeme alan 28 zanlıdan 18'i tutuklandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ve jandarma tarafından yapılan analiz ve saha araştırmaları sonucunda yaklaşık 2 milyar 250 milyon liralık kamu zararının oluştuğu belirlendi.
TBMM Genel Kurulu, Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerine başladı. Ayrıca, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bütçeleri de ele alınacak. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, bütçeler üzerinde ilk sözü aldı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda, 2011'den bugüne antibiyotik tüketimi yüzde 19 azaldı. Antibiyotik direnci, uluslararası kuruluşlar ve uzmanlar tarafından önemli bir sorun olarak görülüyor.
AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanan Komisyonda Sağlık Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin yanı sıra Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Anonim Şirketinin bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları görüşülecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yapıyor.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Dünya Sağlık Örgütü'nün ulusal ilaç otoriteleri listesine alındı. Kurumun, tüm düzenleyici ve denetleyici faaliyetlerin Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine uygun şekilde yürütüldüğü belirtildi.
Erzurum Eczacı Odası Başkanı Ecz. A. Caner Güven, piyasadan toplatılan bazı burun damlalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Güven, ilaçların, medikal ürünlerin ve cihazların ruhsatlandırılması, takibi ve kontrolünün Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapıldığını belirtti.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan yönetmelikle, gıda ve takviye edici gıdalarda kullanılabilecek sağlık beyanları ve beyan koşullarına uyum için tanımlanan geçiş süresi 3 aydan bir yıla çıkarıldı. Yönetmelikte ayrıca, ürünlerde ilgili kılavuz eklerinde yer almayan sağlık beyanlarının kullanılamayacağı belirtildi. Sektörün talebi üzerine ise daha önceki yönetmelikte tanımlanan 3 aylık geçiş izni, 9 ay uzatılarak bir yıla çıkarıldı.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından hazırlanan Sağlık Beyanı Yönetimi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile, tüketiciye arz edilen ürünlerin sağlık beyanı denetimlerine ilişkin usul ve esasları belirlendi. Ürünlere ilişkin özel mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, gıda ve takviye edici gıda dışındaki ürünlerde sağlık beyanı kullanılamayacak. Mevzuata aykırı sağlık beyanı kullanarak tanıtım veya satışı yapılan ürünlerle sağlık beyanı kullanan gerçek veya tüzel kişiler hakkında işlem yürütülecek.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından hazırlanan Sağlık Beyanı Yönetimi Hakkında Yönetmelik, gıda ve takviye edici gıda dışındaki ürünlerde sağlık beyanı kullanılamayacağını belirtiyor. Ürünlerin tanıtımında sağlık beyanını çağrıştıracak ifadeler ve görseller kullanılamayacak. Kurum, ürünlerin sağlık beyanıyla tanıtım veya satış faaliyetleri ve tanıtım malzemeleriyle ilgili denetim, inceleme ve soruşturma yapabilecek.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) yapılan düzenlemeyle hastanelerde kullanılacak tıbbi cihazlara satıcıları tarafından garanti belgesi düzenleme zorunluluğu getirildi.
İstanbul Eczacı Odası, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun yayınladığı “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ilgili, "Meslek örgütümüzün yetkilerine müdahale eden yönetmeliği kabul etmiyoruz. Tek taraflı bir şekilde hazırlanmış yönetmelik değişikliğinin iptali için hukuki girişimi başlatacağız" açıklamasını yaptı.
Hastaların, muayene olduğu doktorunun tedavi için yazdığı, ancak eczanelerde ilaçlarını bulamadığı için şikayetlerinin giderek arttığı dönemde ilaç teminiyle ilgili bir mevzuat değişikliği yapıldı. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu, yurt dışından tedarik edilen ilaçlar için Türkiye’de yerleşik temsilci bulunması zorunluluğu getirdi.
SAĞLIK Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca (TİTCK) madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilacın 'Yurt Dışı İlaç Listesi'nden çıkarılarak hastaların tedavisiz bırakıldığı iddialarına ilişkin ruhsatlandırılmış farklı ilaçlar bulunduğu, söz konusu ilacın etkililiğine dair...
SAĞLIK Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2018 yılında 'Yurt Dışından İlaç Temini ve Kullanımı Kılavuzu'nda yapılan değişiklikle 'sahte kanser ilacı' getirildiği iddialarına ilişkin, "Kılavuz, haberde konu edildiği şekliyle listeye bir ilacı eklemek için değil, güncel...
SAĞLIK Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce, piyasadan çekilme işlemi uygulanan tetanos-difteri aşısına ilişkin, "Aşının toplatılmasını gerektirecek istenmeyen etki bildiriminde bulunulmamıştır.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’nın 22 Aralık’ta geri çekme kararı verdiği tetadif aşıların kasım ayında miadının uzatıldığını belirterek; Bakan Fahrettin Koca’ya “Bu aşı ile ilgili 14.11.2022 tarihinden bugüne kadar kaç çocuk aşılanmıştır? Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü arasında aynı konudaki birbirine zıt uygulamalar karşısında, aynı bakanlığın bu iki kurumu arasında eşgüdümü sağlamak için ne yapacaksınız” diye sordu.
SAĞLIK Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), firmanın difteri ve tetanos tedavisi için ürettiği 'Tetadif 0,5 mL IM Enjeksiyonluk Süspansiyon' isimli aşının, geçici ve tedavi edilebilir sağlık sorunları çıkmasına yol açması ve muhtemel durumlar nedeniyle piyasada bulunduğu...
Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm nöbetçi eczanelerin e-Devlet üzerinden, tek bir sayfada görülebilmesine imkan sağlayan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK)-Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti'ni kullanıma açtı. Nöbetçi eczane arayan vatandaşlar, bu hizmetle beraber eczanelerin adres bilgilerinin yanı sıra konum bilgilerine de kolaylıkla erişebilecek.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) 6 aylık denetimlerinde, uygunsuz ve güvensiz olduğu belirlenen 470 kozmetik ürün için 645 bin lira para cezası kesildi, sahte, kaçak veya taklit yaklaşık 7 bin parfüm ve deodorant imha edildi.
Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun içerisinde kanser, diyabet, hormon, tüp bebek tedavisi ilaçları ile bazı antibiyotiklerin bulunduğu 508 kalem ilaca yüzde 1 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda zam yaptığını söyledi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, tüketimin büyümesinin, güvensiz kozmetik ürünlerin artmasına neden olduğunu bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), diyabet hastaları için hayati öneme sahip, ekonomik açıdan da milyonlarca liranın yurt içinde kalmasını sağlayacak yerli insülin üretimi için firmalara çağrıda bulundu.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 2022 için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 euro değerinin 4,5786 liradan 6,2925 liraya çıkarıldığını açıkladı. 5 gün sonra geçerli olacak kararla birlikte ilaç fiyatları da artacak.