Afyon Kocatepe Üniversitesi'ndeki Yavru Baykuşlar Rehabilite Edildi - Son Dakika
Yaşam

Afyon Kocatepe Üniversitesi'ndeki Yavru Baykuşlar Rehabilite Edildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde bulunan yuvalarından düşerek aç kalan 2 yavru kulaklı orman baykuşu, 3 aylık rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya salındı. Baykuşlar, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi edildi ve güçlendirildi. Müdür İsmail Aytekin, kuşların uçabilecek duruma geldiğini ve doğaya bırakıldığını belirtti.

18.08.2023 12:49

Afyon Kocatepe Üniversitesi'ndeki yuvasından düşerek aç kalan yavru kulaklı orman baykuşları 3 aylık rehabilitasyon süreci sonrası doğaya salındı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yerleşkesi'nde öğrenciler yuvasından uzakta, bitkin ve aç halde buldukları 2 yavru kulaklı orman baykuşu buldu. Öğrenciler baykuşları Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (AKÜREM ) getirdi. Bitkin haldeki baykuşların tedavi ve rehabilitasyonu 3 ay sürdü. Baykuşlar bakımı sonrası doğaya salındı. AKÜREM Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin, 'Bakım, besleme yaptıktan sonra kuşların rehabilitasyon aşamasına geçtik. Yaklaşık 3 ay kadar bunların bakımı ve beslemesini yaptık . Uçabilecek duruma geldiklerini ve güçlendiklerini gördüğümüzden dolayı yırtıcı kuşlar kafesi bölgemize aldık. Uçtukları için doğaya bıraktık." dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi\'ndeki Yavru Baykuşlar Rehabilite Edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Afyon Kocatepe Üniversitesi'ndeki Yavru Baykuşlar Rehabilite Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement