Emekli vatandaşın bisiklet tutkusu - Son Dakika
Yaşam

Emekli vatandaşın bisiklet tutkusu

Sinop'ta yaşayan 68 yaşındaki Mahmut Yücedağ, bisiklet tutkusu ile dikkat çekiyor. Emekli olduktan sonra bisiklet sürmeye devam eden Yücedağ, bisikleti seviyor ve herkese tavsiye ediyor.

25.10.2023 08:27  Güncelleme: 08:30

Emekli vatandaşın bisiklet tutkusu

SİNOP - Sinop'ta yaşayan 68 yaşındaki Mahmut Yücedağ, bisiklet tutkusu ile dikkat çekiyor.

Uzun yıllar devlet kurumunda çalıştıktan sonra emekli olan Mahmut Yücedağ, emeklilik günlerini bisiklet sürerek geçiriyor. Çalıştığı yıllarda işe bisiklet ile gidip gelen ve sadece hafta sonları bisiklet sürmeye fırsat bulan Yücedağ, şimdi haftada 2 gününü bisiklet sürerek geçiriyor. Hamsilos ve İnceburun gibi uzun parkurlara bisikleti ile giden Yücedağ, bisiklet sürmeyi herkese tavsiye ediyor.

Bisiklet sürmeye başladığı süreci anlatan Yücedağ, "Şu an emekliyim. Emekli olduktan sonra daha çok bisiklete binme fırsatı bulabildim. Çalışırken de genellikle bisikletle işe giderdim. Arabam var ama binmezdim, hep bisikletle gider gelirdim. Bana iş yerinde 'bisikletçi' derler, böyle tanırlardı. Bisikleti seviyorum, bu benim hobim. Yürüyüş de yapıyorum, haftada 2 kez bisiklete biniyorum. Değişik parkurlar var. Daha çok İnceburun'a gidiyorum, yazın günler uzun olduğu zamanlarda. Hamsilos'a kışın gidiyor, adanın da etrafını dolaşıyorum" dedi.

Bisiklet arkadaşı arıyor

Sinop'ta bir bisiklet arkadaşı bulamadığını söyleyen Yücedağ, "Sinop'ta benim gibi bisiklet seven bir arkadaş bulamadım. Eğer olursa bisiklete binmeye insanlar alışırsa severse çok güzel olur, diye düşünüyorum. Çünkü ben şu an 68 yaşındayım ama hiçbir problemim yok. Çıkıp şu an koşabilirim, 2-3 kilometre yorulmadan koşabilirim. Sağlıklı bir insanım, bunu da bisiklete borçluyum" diye konuştu.

Emekli olduktan sonra bisiklet sürmeye devam ettiğini söyleyen Yücedağ, "20 seneden beri bariz olarak bisiklet sürüyorum. Çalıştığım zamanlar cumartesi ve pazar fırsat buldukça biniyor, iş yerine gidip geliyordum. Ancak emekli olduktan sonra sürekli bisikletle geziyorum" şeklinde konuştu.

Bisiklet sürmeyi hobi edinmek isteyenlere tavsiyelerde bulunan Yücedağ, "Hiç zaman kaybetmesinler, bir an önce başlasınlar. Çünkü her şeyin geri dönüşümü olur. Her şeyden önce günümüzde stres ve anksiyete var. Bunun en güzel ilacı, bence doğadır. Bunun da en güzel şekli bisiklete binmektir. Bisiklete biniyorsanız, inanın ruhsal ve psikolojik bir sorunun olması hiç mümkün değil" ifadelerinde bulundu.

Emekli vatandaşın bisiklet tutkusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Emekli vatandaşın bisiklet tutkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement