10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, gazetecilere yapılacak engellemenin, vatandaşın haber alma hakkını engellemek anlamına geldiğini bildirdi.

09.01.2012 18:40

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, gazetecilere yapılacak engellemenin, vatandaşın haber alma hakkını engellemek anlamına geldiğini bildirdi.

Mevlüt Yeni, yaptığı yazılı açıklamada, gazeteciliğin dünyanın en güzel, en heyecanlı, en zor ve en onurlu mesleklerinden biri olduğunu ifade etti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün tüm bu kriterlerin yeniden gözden geçirildiği, geçmiş bir yılın muhasebesinin yapıldığı, gazetecilerin çalışma şartlarının yeniden gündeme geldiği özel bir gün olduğunu belirten Yeni, "Ancak bu yıl da gazeteciler, başarılarıyla olduğu kadar, çektikleri sıkıntılar ve sansürlerle anılmakta, yapılan açıklamalar ve temenniler, daha özgür bir basın talebinin varlığına ihtiyaç duyulduğunu teyit etmektedir" dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak gazetecilerin haber takibi ve bilgi edinme konusunda çektikleri sıkıntıları yakından takip ettiklerini vurgulayan Yeni, problemsiz bir gelecek için çaba sarf etiklerini kaydetti. Gazetecilerin, elektronik medyanın da devreye girmesiyle doğru habere eskisinden çok daha hızlı ulaştıklarını ve saniyelerle yarıştıklarını vurgulayan Yeni, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gazeteciliğin ana görevleri arasında ilk sırada olan toplumu bilgilendirme hakkı, aynı zamanda vatandaşın doğru haber alma hakkıyla eş değerdir. Gazetecilere yapılacak engelleme, vatandaşın haber alma hakkını engellemek demektir. Her ne sebeple olursa olsun halen cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci meslektaşlarımızın da artık hükümlülük sınırlarını zorlayan davalarının bir an evvel sonuçlandırılmasını talep ediyoruz. Adalet, gecikmediği sürece adalettir. Dünyanın tarafsız siyasetçileri artık Türkiye'yi 'Gazeteciler için devasa hapishane' diye anmaya başladılar. Bundan büyük ıstırap duyuyoruz. Türkiye'nin silinmesi zor böyle bir unvanı hak etmediğini haykırmak istiyoruz. Buna yol açanların bir an önce aklın ve demokrasinin yolunu seçmelerini bekliyoruz."

Sendikasız ve sigortasız çalıştırılan gazetecilerin olağan sayılmadığı bir ülkeyi özlediklerini ifade eden Yeni, yazılarından dolayı işine son verilmeyen gazetecilerin ülkesinin hayalini kurduklarını belirtti.

Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement