10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu: "Basın özgürlüğünün olmadığı toplumlarda, diğer tüm özgürlükler de aslında yok hükmündedir"

10.01.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,  basın özgürlüğünün olmadığı toplumlarda, diğer tüm özgürlüklerin olmadığı anlamına geldiğini bildirdi.

Ayanoğlu,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,habere ve bilgiye ulaşmada kitle iletişim araçlarının üstlendiği  işlevin  her zamankinden daha fazla önem kazandığını belirtti.

Haberi  ve bilgiyi aktaran gazetecilerin ise  toplumun gören gözü ve duyan kulağı olduğunu belirten Ayanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" Gazetecileri özgür olmayan toplumlar bu anlamda kör ve sağırdırlar. Basın özgürlüğünün olmadığı toplumlarda, diğer tüm özgürlükler de aslında yok hükmündedir.  Toplumu doğru ve hızlı bilgilendirmek, sağlıklı ve güçlü bir kamuoyu oluşturabilmek  ve  insanların en önemli  ihtiyacı olan bilgilenme hakkının hayatiyet bulabilmesi için; ilkeli, doğru ve hızlı görev anlayışıyla, mesai mefhumu gözetmeden büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden gazeteci arkadaşların, çalışma ve sosyal haklarının korunması ve daha iyi imkanlara ulaştırılması çok önemlidir"

-MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Dündar

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar da yaptığı yazılı açıklamada, yetersiz imkan ve özlük haklarıyla çalışan gazeteci meslek grubunun da insanlık dışı saldırılara da maruz kaldığını kaydetti.

Her yıl onlarca gazetecinin haber peşinde koşarken hayatını kaybettiğini, yaralandığını esir alındığın belirten Dündar açıklamasında şunlara yer verdi:

"Gazetecilik; sadece haber yapıp kamuoyunu haberdar etmek değildir. Gazeteci yaptığı habere emeğini, alın terini, vicdanını, duygularını katan ender bir kişiliktir.  Onuru, emeği ve yüreği ile görevini yapmaya çalışan gazetecilere çalışma alanlarında başarılar dilerken 10 Ocak Çalışan Gazeteciler bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise doğruluğu ve şeffaflığı ile demokrasinin en önemli unsurlarından, toplumu aydınlatan gazetecilerin gününü kutladığını belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement