10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika
Son Dakika Logo

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

11.06.2012 19:00

Türkçe Olimpiyatları'nın Erzurum etabına katılmak üzere kente gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ı ziyaret etti.

Türkçe Olimpiyatları'nın Erzurum etabına katılmak üzere kente gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ı ziyaret etti.

Makamında kabul ettiği öğrencilerle bir süre sohbet eden Bulutlar, İtalya, Afganistan, Romanya, Senegal, ABD ve Gürcistan'dan gelen öğrencilerin türkü ve şiirlerini dinledi.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Bulutlar, dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'den giden öğretmenlerin açtığı Türk okullarının, hem ülkeler arası kaynaşmaya, hem de o bölgedeki insanların yetişmesi noktasında ciddi bir katkı sağladığını söyledi.

Söz konusu okulların, kültürler arası kaynaşmaya ve dünya barışı için ciddi anlamda hizmet verdiğini vurgulayan Bulutlar, "Bu okullarımız, aynı zamanda ülkemizin bayrağının o ülkelerde dalgalanmasını ve Türkçe'nin bir dünya dili olarak yayılmasına vesile oluyor" diye konuştu.

Muhabir : Ayşe Yıldız

Yayıncı : Asena Akçay - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika


Advertisement