18 Mart Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Çanakkale Zaferi'nin 98.yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Muğla'da tören düzenlendi.

18.03.2013 13:35

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Muğla'da tören düzenlendi.

Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Eğergediği mevkisindeki Şehitler Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Fatih Şahin, şehitlik defterini imzaladı.

Şehitler Anıtı'ndaki törenin ardından Muğla'da şehit yakınları ve protokol mensupları şehitliği ziyaret ederek dua etti, mezarlara karanfil bıraktı.

Törene Vali Fatih Şahin, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Belediye Başkanı Osman Gürün, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, İl Müftüsü Hasan Basiş ile protokol üyeleri, askeri yetkililer ve şehit yakınları katıldı.

-Fethiye-

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla Fethiye Şehitler Anıtı'nda tören düzenlendi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Emniyet Müdürü ve Hüseyin Kocabıyık'ın katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, Türk bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. Kaymakam Çalık, daha sonra şeref defterini imzaladı.

Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan Üsteğmen Yasin Bedir, Çanakkale Savaşı'nda 214 bin askerin ülke için şehit, Mustafa Kemal Atatürk'ün de gazi olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin elde edilmesinde annelerin büyük katkısı olduğuna işaret eden Bedir, "Anneler oğullarını savaşa gönderirken 'ya şehit ol, ya gazi' diye göndermişlerdir. Ecdadımız bu azim ve kararlılıkla bu vatanı kurtardılar. Ülkemizin bu günlere gelmesinde canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Buradaki törenin ardından Uğur Mumcu Parkı'ndaki Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışı yapıldı.

-Bodrum-

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Bodrum Belediye Meydanında tören düzenlendi.

Törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şefik Ulugün, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldızhan, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Hakan Demirörs, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bodrum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü yaptı. Külcü, Kurtuluş Savaşı sırasında Bodrum'dan 600 kişinin şehit olduğunu belirtti.

Tören, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerin ardından sona erdi.

Muhabir: Durmuş Genç - Utku Uçrak - Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü - Son Dakika


Advertisement