28 Şubat Bursa Platformundan Başörtüsü Yasağının 15'inci Yılında Eylem - Son Dakika
Yerel

28 Şubat Bursa Platformundan Başörtüsü Yasağının 15'inci Yılında Eylem

28 Şubat Bursa Platformundan Başörtüsü Yasağının 15\'inci Yılında Eylem

Nilüfer İmam Hatip Lisesi mezunlarından Aksu: "O dönem buralarda öğrenci olmak, polis, cop, tekme, hakaret demekti" "28 Şubat mazlumları olarak bizlere, velilerimize, hocalarımıza yapılan bu zulmün hesabının verilmesini talep etmekten daha doğal bir hakkımız yok"

02.01.2014 14:28

Bursa'da, 28 Şubat Bursa Platformu üyeleri, başörtüsü yasağı uygulamasının 15'inci yılı dolayısıyla Nilüfer İmam Hatip Lisesi önünde eylem yaptı.

28 Şubat sürecinde okullarda yaşanan başörtüsü baskısı nedeniyle sorumlular hakkında dava açmaya hazırlanan platformun üyeleri, Nilüfer İmam Hatip Lisesi önünde toplandı.

Lisenin mezunlarından Hacer Nur Aksu, burada yaptığı konuşmada, başörtülü olması nedeniyle 1999 yılında okulunda idarecilerden baskı gördüğünü savundu.

O günlerde yaşadıklarını anlatan Aksu, şöyle konuştu:

"O dönem buralarda öğrenci olmak, polis, cop, tekme, hakaret demekti. Öğretmen demek, sürülen, süründürülen, ihraç edilen demek olduğu kadar bizi ikna etmeye çalışan, okulumuza almayan, bir yolunu bulup okula girebilenleri polis coplarıyla okulunun dışına attıran görevliler demekti. O zamanki bir okul müdür yardımcısı hanımefendi, milletvekillerini bile içeriye almıyordu. Aynı hanımefendi, okula alınmayan milletvekili TBMM'de iken gözde bir okula idareci olarak tayin edildi. Bir ramazan günü okula sarhoş gelen emniyet müdür yardımcısı, bizi coplatarak, tekmeleterek okul dışına kovaladı. Arkadaşımız Dilek Gürgen, kamyonun altında kaldı ve bacağı kesildi. Aradan 15 yıl geçti. 'Demokratik kazanımlar' gibi gelişmelerden bahsediliyor. 28 Şubat mazlumları olarak bizlere, velilerimize, hocalarımıza yapılan bu zulmün hesabının verilmesini talep etmekten daha doğal bir hakkımız yok."

Aksu, platform olarak toplayacakları delillerin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 28 Şubat Bursa Platformundan Başörtüsü Yasağının 15'inci Yılında Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement