3 Fidan Anıtı Açılıyor - Son Dakika
Yerel

3 Fidan Anıtı Açılıyor

3 Fidan Anıtı Açılıyor

Buca Belediyesi tarafından Evka semtinde yaptırılan 3 Fidan Anıtı, gerçekleştirilecek tören ile açılacak.

04.05.2012 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediyesi tarafından Evka semtinde yaptırılan 3 Fidan Anıtı, gerçekleştirilecek tören ile açılacak.

Anıtın açılmasına sayılı günler kala heyecanını şimdiden yaşayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Tam Bağımsız Türkiye" özlemi ile çıktıkları yolda idam edilen gençleri Buca'da ölümsüzleştireceklerini söyledi.

6 Mayıs Pazar günü saat 17: 00'de Betontaş Pazaryeri yanı Evka-1 semtinde hayata geçiriliyor. Cevdet Bağca, Onur ve Dostları Grubu'nun vereceği konserle açılacak "Üç Fidan Anıtı" Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin'in şiir dinletisi ile devam edecek. Bedri Baykam, Altan Gördüm ve İzmir 68'liler Platformu'nun da destek verdiği açılışta Başkan Ercan Tatı Buca ve tüm İzmir'i misafir etmeye hazırlanıyor. Açılışta 68'liler ile 78'liler anıt çevresine üç fidan dikimi gerçekleştirecek.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Düşünceleri nedeniyle idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın o günlerde ortaya koyduğu tezleri bugün bile geçerli konumdadır. Türk toplumu onların anısına ve değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor.

Bizler de Buca'da Üç Fidan Parkı ve Üç Fidan Anıtı ile ülkesini seven, tam bağımsızlık için mücadele veren Denizler'i ve o anlayışı kalıcı kılmak istedik" diye konuştu.

(AH-

04.05.2012 10: 27: 44

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Fidan Anıtı Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement