35 Derece Sıcaklıkta Tarlada Çalışıyorlar - Son Dakika
Yerel

35 Derece Sıcaklıkta Tarlada Çalışıyorlar

35 Derece Sıcaklıkta Tarlada Çalışıyorlar

Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Iğdırlı çiftçiler 35-40 derece sıcaklıkta hem oruç tutuyor hem de tarlada çalışıyorlar.

29.07.2013 16:51

Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Iğdırlı çiftçiler 35-40 derece sıcaklıkta hem oruç tutuyor hem de tarlada çalışıyorlar.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin 'Çukurova'sı olarak adlandırılan Iğdır'da Ramazan ayının girmesine rağmen tarım faaliyetleri devam ediyor. Ovada meyve sebze hasadı yapan Iğdırlı çiftçiler, Ağrı Dağı'nın eteklerindeki 2000 rakımlı Korhan Yaylası'nda ise ot biçimi yapıyorlar. Hava sıcaklığının 35-40 derece arasında değiştiği Iğdır'da çiftçiler kavuran güneşin altında evin erkekleri ot biçerken bayanları ise biçilen otları el tırmıkları ile topluyorlar.

Güneşin altında biçilen ot ve samanları istif eden Murat Aryağın, Ramazan ayının yaza denk gelmesi nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını, bütün zorluklara rağmen Ramazan ayında oruçlarını aksatmadıklarını belirtti. Aryağın, "Bu yaptığımız iş çok zor, normal şartlarda su içmeden bu işi yapmak çok zor, ama Allah bize bu gücü veriyor. Mecburuz bu işi yapmak zorundayız. Ama dini görevimizi de yapmak istiyoruz. Bunun için hem oruç tutuyoruz hem de tırpan çekiyoruz. Çok aşırı zorlandığımızda başımıza su döküyoruz, gölgede bir iki saat dinlendikten sonra tekrar işimizin başına dönüyoruz. Yoksa hasadımız hep yerde kalacaktı" dedi.

Naim Çakmaz ise, Ramazan'ın yaz ayına denk gelmesi nedeniyle oruçlu oruçlu tarlada çalışmak zorunda olduklarını, yoksa tarladaki ürünlerinin kuruyarak döküleceğini söyledi. Çakmaz, "Hayat şartları çok zor, tek geçim kaynağımız hayvancılık. Burada su fazla olmadığından sadece arazimizde tahıl ürünlerini yetiştirmek zorunda kalıyoruz. Bu da şimdi bakın kurumuş, iki üç gün daha biçmesek hep dökülecekti. Bunun için bekletmeden biçmemiz lazım" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 35 Derece Sıcaklıkta Tarlada Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement